Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

Ομιλία Ιλχάν Αχμέτ στην Ολομέλεια της Βουλής για το εργασιακό νομοσχέδιο

«Η αγορά εργασίας πιο κοντά στο πρότυπο των βαλκανικών χωρών παρά της Ευρωζώνης»

-  Η Ελλάδα είναι το μόνο κράτος-μέλος της ΕΕ στο οποίο ο μέσος μισθός μειώθηκε σε σχέση με το 2010

-  Η ΝΔ προωθεί ένα εργασιακό ξεπερασμένο μοντέλο του χθες

-  Προτείνουμε ένα νέο Πράσινο Κοινωνικό Συμβόλαιο της ψηφιακής εποχής

Αποφασιστικό πλήγμα στην αγορά εργασίας και περαιτέρω αποδυνάμωση των εργατικών δικαιωμάτων πρόκειται να επιφέρει το εργασιακό νομοσχέδιο που ξεκίνησε να συζητιέται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε από το βήμα ο  βουλευτής Ροδόπης του Κινήματος Αλλαγής , Ιλχάν Αχμέτ.

Ο κ. Αχμέτ, προέβη σε μια επισκόπηση των εργασιακών σχέσεων στην Ελλάδα, όπως αυτές διαμορφώθηκαν στην διάρκεια της κρίσης, από το 2010 έως και το 2019, βασιζόμενος σε στοιχεία της πρόσφατα δημοσιευθείσας έκθεσης του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ.

Παράλληλα, άσκησε αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την ότι με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο «απορρυθμίζει τις εργασιακές σχέσεις, ισοπεδώνει τα εργασιακά δικαιώματα, υπονομεύει τις συλλογικές συμβάσεις, ενισχύει τους ασύδοτους εργοδότες και διαλύει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους».

«Σήμερα  που ο κοινωνικός διάλογος είναι όσο ποτέ αναγκαίος, η κυβέρνηση επιλέγει τον δρόμο του αυταρχισμού, περιορίζει τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και το  δικαίωμα της απεργίας. Είμαστε δυναμικά απέναντι σε αυτή την πολιτική. Πιστεύουμε  βαθιά ότι η ανάπτυξη πρέπει να αφορά όλους», τόνισε ο βουλευτής Ροδόπης.

«Εμείς, προτείνουμε ένα νέο Πράσινο Κοινωνικό Συμβόλαιο της ψηφιακής εποχής, με νέες ρυθμίσεις για τις  εργασιακές σχέσεις, με συλλογικές συμβάσεις, με τους εργαζομένους ασφαλείς, με αξιοπρεπείς αμοιβές και συνθήκες εργασίας».

Ως Προοδευτική Παράταξη, δεν έχουμε σχέση με το λαϊκισμό και τη δημαγωγία. Όταν είναι κάτι θετικό το ψηφίζουμε και το έχουμε δείξει τα τελευταία δύο χρόνια», κατέληξε ο κ. Ιλχάν Αχμέτ. 


Παρατίθεται το οπτικοακουστικό υλικό από την τηλεόραση της Βουλής:

https://www.youtube.com/watch?v=SPXjoVsypnw

Δεν υπάρχουν σχόλια: