Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα δωρεάν πρόσβασης ανέργων στην πλατφόρμα εκπαίδευσης του Coursera

  
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα δωρεάν πρόσβασης ανέργων σε διαδικτυακά μαθήματα διαφορετικών θεματικών ενοτήτων και ειδικοτήτων, στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΟΑΕΔ με το Coursera. Συνολικά, στην πλατφόρμα εκπαίδευσης εγγράφηκαν 24.626 άνεργοι, οι οποίοι παρακολούθησαν 400.489 διδακτικές ώρες και ολοκλήρωσαν 31.377 μαθήματα.

    Η εταιρεία Coursera, μέσω της παγκοσμίως αναγνωρισμένης διαδικτυακής πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης που διαθέτει, παρέχει σειρά μαθημάτων σε πλήθος ειδικοτήτων, σε συνεργασία με κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου, όπως τα Carnegie Mellon, Columbia University, Duke University, École Polytechnique, Johns Hopkins University, Imperial College, New York University, Princeton University, Stanford University, University of Chicago, University of Leeds και Yale University.

    O ΟΑΕΔ μέσω του προσφερόμενου προγράμματος,  παρείχε από τις αρχές Δεκεμβρίου τη δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης σε εγγεγραμμένους ανέργους σε 77 σειρές μαθημάτων υποτιτλισμένων στα ελληνικά, καθώς και σε ακόμη 3.800 αγγλόγλωσσες σειρές μαθημάτων του Coursera.

    Στόχος της δράσης ήταν η αναβάθμιση των δεξιοτήτων τους και η απόκτηση νέων γνώσεων. Όσοι ωφελούμενοι ολοκλήρωσαν επιτυχώς κάθε μάθημα έχουν τη δυνατότητα απόκτησης δωρεάν πιστοποιητικού παρακολούθησης από την εταιρεία Coursera.

Δεν υπάρχουν σχόλια: