Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

Επίσκεψη βουλευτή Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Χαρίτου στα Εμβολιαστικά Κέντρα Κομοτηνής και Σαπών

 «Μεγάλο το έλλειμμα στον σχεδιασμό προτεραιοποίησης των εμβολιασμών εκ μέρους του υπουργείου Υγείας»

 


Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου επισκέφτηκε χθες τα Εμβολιαστικά Κέντρα στο Αστικό Κέντρο Υγείας Κομοτηνής και στο Κέντρο Υγείας Σαπών, από κοινού με τη νέα συντονίστρια της N.E. Αγγελική Κουγιουμτζόγλου, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των εμβολιασμών των κατοίκων της περιοχής.

Ο βουλευτής εξέφρασε την υποστήριξή του στους υγειονομικούς για την πολύ μεγάλη προσπάθεια που κάνουν, σημειώνοντας ότι αναπληρώνουν το μεγάλο έλλειμμα που υπάρχει στο σχέδιο προτεραιοποίησης των εμβολιασμών εκ μέρους του υπουργείου Υγείας.

«Γεγονός που αντιλήφθηκα και από τις συζητήσεις που είχα, αλλά και από την καθημερινή παρουσίαση των στοιχείων εκ μέρους του υπουργείου, όπου δεν αναφέρονται αναλυτικά οι κατηγορίες των πολιτών που εμβολιάστηκαν, όπως και τα ποσοστά κάλυψης ευαίσθητων ομάδων όπως οι υγειονομικοί, οι ευπαθείς ομάδες κλπ. Γι’ αυτό άλλωστε έγινα δέκτης της ανησυχίας εκ μέρους εκπροσώπων τοπικών φορέων ευπαθών ομάδων, όπως το σωματείο ατόμων με αναπηρία, ο σύλλογος ΔΑΔΑΑ, οι διαβητικοί κα.

Είναι σημαντικό ότι μαζί με το Αστικό Κέντρο Υγείας Κομοτηνής και το Κέντρο Υγείας Σαπών εντάχθηκε στους εμβολιασμούς και το Κέντρο Υγείας Ιάσμου. Είναι ανάγκη όμως να ενταχθούν το ταχύτερο δυνατόν στον σχεδιασμό των εμβολιασμών και οι δύο δομές πρωτοβάθμιας υγείας (ΤΟΜΥ) της Κομοτηνής, ώστε να αποδεσμευτεί το Νοσοκομείο Κομοτηνής από το έργο του εμβολιασμού».

Με την σημερινή επίσκεψή του στα Εμβολιαστικά Κέντρα ο βουλευτής υπενθύμισε την ανάγκη να προχωρήσει με ταχύτερους ρυθμούς ο εμβολιασμός των πολιτών, καθώς, μαζί με την ανάγκη θωράκισης του δημόσιου συστήματος υγείας και στη Ροδόπη, που είναι ζητούμενο, μπορεί να αποτελέσουν ανάχωμα στην πανδημία. Ενώ, τέλος, επισήμανε την ανάγκη της συστηματικής και αξιόπιστης ενημέρωσης των πολιτών της περιοχής για τη σημασία του εμβολιασμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: