Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

Συνάντηση βουλευτή Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Χαρίτου με το Σωματείο Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρουράς του Καταστήματος Κράτησης Κομοτηνής

 «Η κυβέρνηση να αποκαταστήσει τα εργασιακά δικαιώματα των εξωτερικών φρουρών»

 


Τον βουλευτή Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Χαρίτου επισκέφτηκαν εκπρόσωποι του Σωματείου Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρουράς του Καταστήματος Κράτησης Κομοτηνής, ο πρόεδρος Μερκούριος Κερμανίδης και το μέλος Νεκτάριος Κελεσίδης και συζήτησαν για τα αιτήματα του κλάδου που τους οδήγησαν σε κινητοποιήσεις με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Ο βουλευτής εξέφρασε την υποστήριξή του στα δίκαια αιτήματα που του κατέθεσαν και σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη να προχωρήσει στην αποκατάσταση των εργασιακών δικαιωμάτων των εξωτερικών φρουρών και στην ικανοποίηση των αιτημάτων τους, όπως της καταβολής των δεδουλευμένων ρεπό, νυχτερινών ωρών, εξαιρεσίμων και αργιών παρελθόντων ετών και της υγειονομικής περίθαλψης τους στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία.

Από τη συζήτηση αναδείχθηκε το σημαντικό έργο που επιτελούν οι εργαζόμενοι εξωτερικοί φρουροί για την ασφάλεια των κρατουμένων και τη λειτουργία του Καταστήματος Κράτησης Κομοτηνής, παρά τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και τον πεπαλαιωμένο υλικοτεχνικό εξοπλισμό (αυτοκίνητα κα). Ενώ την ίδια στιγμή εισπράττουν αδιαφορία και αδιαλλαξία από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, που με την στάση του αυτή τους ώθησε στις σημερινές κινητοποιήσεις.

Ο βουλευτής ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των εξωτερικών φρουρών για την ενημέρωση και τους διαβεβαίωσε ότι θα είναι αρωγός στην προσπάθεια να βελτιώσουν τις συνθήκες στα Κατάστημα Κράτησης Κομοτηνής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: