Συγκεκριμένα ο Ευριπίδης Στυλιανίδης:
1. Επικαιροποίησε το αίτημα του Νομού Ροδόπης για την ένταξη του φράγματος Ιάσμου στο εθνικό πρόγραμμα χρηματοδότησης μέσω της επιτάχυνσης της περιβαλλοντικής μελέτης.
2. Ζήτησε εκ νέου την επιτάχυνση καταβολής των De Minimis για τις ζημίες του 2018 που είχαν εγκριθεί από τον προηγούμενο Υπουργό Μ. Βορίδη.
3. Στήριξε το αίτημα της Συντονιστικής Επιτροπής των Βαμβακοπαραγωγών για υποστήριξη και του βαμβακιού λόγω COVID-19, όπως έγινε και με άλλα προϊόντα.
5. Διεκδίκησε την απλούστευση των διαδικασιών και το ξεμπλοκάρισμα των διοικητικών ελέγχων καθώς και την επέκταση του προγράμματος νιτρορύπανσης.
6. Ζήτησε μετά από αίτημα του Δημάρχου Μαρώνειας- Σαπών την χρηματοδότηση του εκσυγχρονισμού των Δημοτικών Σφαγείων καθώς και την χρηματοδότηση μελέτης για την κατασκευή ενός μικρού φράγματος στα Κασσιτερά.
7.
Έθεσε θέματα των καπνοπαραγωγών, των κτηνοτρόφων και των αλιέων.
8. Τέλος έθεσε το θέμα στήριξης της μεταποίησης αλιευτικών προϊόντων, η οποία έχει εξαιρεθεί σχεδόν από όλα τα τρέχοντα προγράμματα.
Η ανταπόκριση του Υπουργού υπήρξε ιδιαιτέρως θερμή. Τηλεφώνησε επιτόπου τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα και τους Διοικητές του ΕΛΓΑ και του ΟΠΕΚΕΠΕ και δρομολόγησε λύσεις στα θέματα που ετέθησαν από τον Βουλευτή.
Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης ευχαρίστησε την πολιτική ηγεσία για την άμεση ανταπόκριση και για τις λύσεις που δρομολογεί.
Ιδιαίτερα για τα εκατοντάδες κατεστραμμένα ιδιωτικά αντλιοστάσια (πομόνες) των αγροτών στις περιοχές που πλημμύρισαν αποφασίστηκε, αφού καταγράφουν και δηλωθούν οι ζημιές σε κοινό Συνεργείο του ΕΛΓΑ και της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης να αποζημιωθούν με βάση νομοθετική διάταξη που πρόσφατα ψηφίστηκε από τη Βουλή κατά τα πρότυπα της καταιγίδας ΙΑΝΟΣ.
Ο Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης κάλεσε στην πρώτη ευκαιρία τον Υπουργό και τον Υφυπουργό να επισκευθούν τη Ροδόπη, ώστε επί τόπου να μελετήσουν τα θέματα και να συνομιλήσουν με φορείς και αγρότες, γεωργούς, κτηνοτρόφους και αλιείς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου