Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

Απάντηση Δημάρχου Μαρωνείας-Σαπών στις καταγγελίες για το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Σαπών

Απαντήσεις στην καταγγελία του Δημήτρη Κοτσάκη για το ασθενοφόρο του Κ.Υ. Σαπών έδωσε ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος, μιλώντας στο ράδιο Χρόνος Κομοτηνής

Εξ αρχής ξεκαθάρισε πως ένα ασθενοφόρο δεν έρχεται χάρη στις ενέργειες μόνο ενός ανδρός, όπως ισχυρίστηκε ο δημοτικός σύμβουλος. «Ασθενοφόρο ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών δεν έχει εδώ και 10-12 χρόνια. Κι όταν λέω ασθενοφόρο, δεν μιλάω για το αμάξωμα. Ασθενοφόρο σημαίνει ένα πλήρως εξοπλισμένο όχημα, με τουλάχιστον οκτώ άτομα προσωπικό, για να καλύπτονται οι βάρδιες. Αυτό δεν το είχαμε ποτέ», τόνισε και υπογράμμισε ότι η ουσία είναι να υπάρχει ασθενοφόρο στελεχωμένο και διαθέσιμο 24 ώρες το 24ωρο και επτά ημέρες την εβδομάδα.

«Από την πρώτη μέρα που εκλεχτήκαμε είπαμε ότι το ασθενοφόρο είναι αναγκαίο, όχι μόνο για τις Σάπες και τον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών, αλλά και για τον ορεινό όγκο και την παραλιακή ζώνη. Για τον λόγο αυτό έχουμε πολύ μεγάλη αλληλογραφία», πρόσθεσε, και επανέλαβε οτι «πρέπει να γίνει βάση ΕΚΑΒ στις Σάπες. Δηλαδή ένα ασθενοφόρο του νομού Ροδόπης μονίμως να εδρεύει στα όρια του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών».

Ο κ. Χαριτόπουλος εξέφρασε επίσης, την ετοιμότητα του Δήμου «να συνεργαστούμε και να διαθέσουμε λύσεις για εγκαταστάσεις και υλικοτεχνική υποδομή για τη βάση ΕΚΑΒ», και υπογράμμισε: «Χωρίς βάση ΕΚΑΒ δεν μπορεί να λειτουργήσει ασθενοφόρο. Έρχεται ένα κουφάρι, κάθεται 4-8 μήνες. Όταν ήρθε το ασθενοφόρο, ήταν επί ημερών μας, αλλά δεν πανηγυρίσαμε, γιατί ξέραμε τα επακόλουθα και τις συνέπειες. Πως εάν δεν στελεχωθεί από προσωπικό, τότε δεν γίνεται (σ.σ. να λειτουργεί). Όταν δεν υπάρχει προσωπικό, τι να το κάνουμε το ασθενοφόρο;».

Αναφορικά με το επιχείρημα του κ. Κοτσάκη, ότι ασθενοφόρο λειτουργεί στο Κ.Υ. Ιάσμου, ο Δήμαρχος απάντησε: «Ξέρω ότι έχει δύο οδηγούς στη βάρδια. Τους έδωσε η ΥΠΕ. Δεν βγαίνει η βάρδια 24 ώρες το 24ωρο. Εδώ μιλάμε για βάση ΕΚΑΒ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: