Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

Ομόφωνο ψήφισμα κατά του κλεισίματος του υποκαταστήματος της ΕΤΕ στις Σάπες εξέδωσε το δημοτικό συμβούλιο Μαρωνείας- Σαπών


Ομόφωνο ψήφισμα κατά του κλεισίματος του υποκαταστήματος της ΕΤΕ στις Σάπες , σε έκτακτη συνεδρίασή του,  το δημοτικό συμβούλιο Μαρωνείας- Σαπών έχοντας και την σύμφωνη γνώμη των φορέων της περιοχής.
Το κείμενο του ψηφίσματος έχει ως εξής:
ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΣΑΠΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μαρώνειας Σαπών με αφορμή την επικείμενη αναστολή λειτουργίας του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στις Σάπες συνεδρίασε ΕΚΤΑΚΤΩΣ την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019 και ενέκρινε το παρακάτω ψήφισμα 
ΟΜΟΦΩΝΑ
1.Διαφωνεί κάθετα και κατηγορηματικά  με την απόφαση της Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας να προχωρήσει στην αναστολή λειτουργίας ενός ιστορικού  τραπεζικού καταστήματος του Δήμου  ,του  υποκαταστήματος της Τράπεζας στις Σάπες όπως έκανε πριν από χρόνια με το υποκατάστημά της στην Ξυλαγανή.
Το συγκεκριμένο υποκατάστημα εξυπηρετεί περίπου 40.000 κατοίκους των  Δήμων Μαρώνειας Σαπών ,Αρριανών  ( ολόκληρου του ορεινού όγκου της Ροδόπης ) καθώς και  οικισμούς του Δήμου Αλεξανδρούπολης .Πρόκειται για Δήμους με υψηλά ποσοστά φτώχιας ,ανεργίας και κοινωνικο οικονομικής περιθωριοποίησης .
2.Καταγγέλει την συνεχή υποβάθμιση του Δήμου Μαρώνειας Σαπών και την αποψίλωσή του από  κρίσιμες υπηρεσίες και οργανισμούς όπως η Δ.Ο.Υ ,το ΙΚΑ ,ο ΟΤΕ, το Αγρονομείο  και το Ειρηνοδικείο.
3.Ζητά από την Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας όχι μόνο να αναθεωρήσει την απόφασή της αυτή αλλά να ενισχύσει  την λειτουργία του υποκαταστήματος Σαπών  τοποθετώντας παράλληλα μηχάνημα ΑΤΜ στην Ξυλαγανή .
4.Απαιτεί από την Κυβέρνηση την στήριξη του Δήμου Μαρώνειας Σαπών στην βάση των προτάσεων των τοπικών φορέων με στόχο την κοινωνικο οικονομική του ανάκαμψη  ,την δημοσιονομική του τόνωση και την δημογραφική του ανάσχεση πριν είναι πλέον  πολύ αργά
5.Προειδοποιεί ότι θα προχωρήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις με το σύνολο των τοπικών φορέων  εφόσον τα αιτήματά του δεν εισακουστούν.
6.Το παρόν να σταλεί στους αρμόδιους Υπουργούς της  Κυβέρνησης , στη Διοίκηση της ΕΤΕ, στους βουλευτές του Νομού  ,την Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείαις Κομοτηνής ,Περιφερειακούς και τοπικούς φορείς και στα τοπικά ΜΜΕ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΣ                                                 Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΦΩΤΕΙΝΗ ΤΣΑΚΙΡΑΚΗ                                          ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: