Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

Το κλείσιμο του υποκαταστήματος της ΕΤΕ στις Σάπες σημαίνει περιφρόνηση και υποβάθμιση της πόλης , του δήμου και του νομού


Μετά το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας Ξυλαγανής, πριν χρόνια, σειρά πήρε όπως δείχνουν τα πράγματα και το υποκατάστημα της ΕΤΕ Σαπών.
Αυτό φαίνεται από έγγραφο της διοίκησης της τράπεζας που αναφέρεται στη νέα δομή της και στα υποκαταστήματα που θα λειτουργούν πλέον ανά νομό.

Το γεγονός έχει προκαλέσει αναστάτωση σε όλους τους κατοίκους και τους φορείς της επαρχίας Σαπών αφού από την ΕΤΕ Σαπών εξυπηρετούνται πάνω από 35.000 κάτοικοι και 60 και πλέον οικισμοί ολόκληρης της περιοχής.
Ύστερα από 50 χρόνια προσφοράς στην κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης και της περιφέρειάς της, η ΕΤΕ Σαπών έχει προγραμματιστεί για να κλείσει, ακολουθώντας δυστυχώς την τύχη του ΟΤΕ, του ΙΚΑ, της ΔΟΥ, του Ειρηνοδικείου και όλων των άλλων υπηρεσιών που δεν λειτουργούν σήμερα στις Σάπες.
Το περίεργο της όλης υπόθεσης είναι ότι η ΕΤΕ Σαπών αποτελεί το μόνο υποκατάστημα που κλείνει σε ομοειδή πόλη και νομό και ότι η Ροδόπη είναι ο μόνος νομός στον οποίο προβλέπεται να λειτουργεί μόνο ένα κατάστημα, στην πρωτεύουσα του.
Με τον συγκεκριμένο σχεδιασμό της διοίκησης, στην Καβάλα και στον  Έβρο θα λειτουργούν 5 υποκαταστήματα της ΕΤΕ, στη Δράμα 4, στην Ξάνθη 3 και στη Ροδόπη 1.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του γειτονικού Έβρου όπου καταστήματα θα λειτουργούν εκτός της πρωτεύουσας, στην Ορεστιάδα, στο Διδυμότειχο, στο Σουφλί, ακόμα και στις Φέρρες που δεν είναι καν έδρα δήμου.
Οι όποιοι σχεδιασμοί της κεντρικής διοίκησης της ΕΤΕ για το νομό μας  είναι βέβαιο ότι δεν έγιναν πάνω σε σοβαρή και υπεύθυνη βάση και σίγουρα χωρίς την κατάλληλη ενημέρωση.
Το κλείσιμο της ΕΤΕ Σαπών θα σημάνει:
-Μια ακόμα λιγότερη υπηρεσία για τον τόπο
-Μείωση της επισκεψιμότητας στην πόλη και στον δήμο
-Πλήγμα στην τοπική αγορά
-Καθίζηση της τοπικής οικονομίας
-Ταλαιπωρία των συναλλασσομένων
-Άσκοπες μετακινήσεις με χάσιμο χρόνου και χρημάτων
-Έλλειψη εναλλακτικών επιλογών για τους συναλλασσόμενους με πιστωτικά ιδρύματα και πολλά άλλα
Οι διοικούντες τοπικά οφείλουν να μην επαναπαυτούν σε χαλαρές και υποτονικές κινήσεις.
Οφείλουν να λάβουν τέτοιες πρωτοβουλίες που θα συσπειρώνουν όλους τους φορείς του δήμου Μαρωνείας-Σαπών, της Ροδόπης και της περιφέρειας ΑΜΘ και να προβούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις προκειμένου να αποτραπεί μια τέτοια καταστροφική για τον τόπο εξέλιξη.
Οφείλουν επίσης να εμπνευστούν από τα ιστορικά στοιχεία, για το πώς ξεκίνησε η λειτουργία της ΕΤΕ στις Σάπες και να ακολουθήσουν τα ίδια δυναμικά και αποτελεσματικά βήματα προκειμένου να πετύχουν τη συνέχιση της λειτουργίας της.
Το κλείσιμο της ΕΤΕ Σαπών αποτελεί περιφρόνηση και υποβάθμηση της πόλης των Σαπών, του δήμου Μαρωνείας-Σαπών και του νομού Ροδόπης συνολικότερα.
Ας το αντιληφθούν και ας πράξουν ανάλογα..!

Δεν υπάρχουν σχόλια: