Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Απογοητευμένοι και πικραμένοι οι κάτοικοι του δήμου Μαρωνείας Σαπών για τα αντισταθμιστικά από τον ΤΑΠ



Απογοητευμένοι και πικραμένοι είναι οι κάτοικοι του δήμου Μαρωνείας-Σαπών για τα αντισταθμιστικά οφέλη που έχει λάβει μέχρι στιγμής ο δήμος τους από τον αγωγό φυσικού αερίου ΤΑΠ.
Θλιβερή πραγματικότητα αποτελεί ότι ενώ ένα μεγάλο μέρος του αγωγού έχει διέλθει από το δήμο Μαρωνείας-Σαπών ( περίπου 22 χιλιόμετρα), τα αντισταθμιστικά είναι έως σήμερα ελάχιστα.

Το γεγονός έφεραν στην επιφάνεια δύο πρόσφατες δωρεές του ΤΑΠ προς :
Α. Τον δήμο Αλεξανδρούπολης με 200.000 ευρώ για την κατασκευή γεώτρησης γεωθερμικού πεδίου που θα συμβάλει στην περαιτέρω αξιοποίησή του.
Β. Η πρόσφατη δωρεά ενός σύγχρονου απορριμματοφόρου στο δήμο Κομοτηνής.
Σημειωτέων ότι ο δήμος Αλεξανδρούπολης πριν λίγο καιρό εξασφάλισε από τον ΤΑΠ έργα για τηλεθέρμανση και ο δήμος Κομοτηνής 400.000 ευρώ για την κατασκευή παιδικών χαρών.
Αντίστοιχα πολλοί άλλοι δήμοι από τους οποίους διέρχεται ο ΤΑΠ έχουν εξασφαλίσσει κάδους αποριμμάτων, χρήματα για μελέτες, μηχανισμούς για ΑΜΕΑ στις παραλίες, ασθενοφόρα, χρήματα για πάρκα, και για λοιπές υποδομές.
Η δυσαρέσκεια των πολιτών δεν έχει να κάνει με την εταιρία που κατασκευάζει των  αγωγό αφού εκείνη έχει καθορίσει από την αρχή ότι θα διαθέσει το ποσό των 12 εκατ. ευρώ για αντισταθμιστικά στην περιφέρεια ΑΜΘ.
Η δυσαρέσκεια που έχει να κάνει με τους ιθύνοντες, τους τοπικά διοικούντες και όλους τους αρμόδιους που δεν μερίμνησαν, δεν διεκδίκησαν και δεν αγωνίστηκαν όσο έπρεπε για να λάβει ο δήμος Μαρωνείας Σαπών το ύψος των αντισταθμιστικών που δικαιούνταν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: