Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Μπορεί και πρέπει να αξιοποιηθεί το γεωθερμικό πεδίο του δήμου Μαρωνείας-Σαπών



Το γεωθερμικό πεδίο του Ακροποτάμου του δήμου Παγγαίου θα αξιοποιηθεί και με τη στήριξη της περιφέρειας ΑΜΘ, με ποσό που μπορεί να φτάσει τα 18 εκατ. ευρώ όπως ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης πριν λίγες ημέρες.

Επίσης ο δήμος Αλεξανδρούπολης εξασφάλισε πρόσφατα 200.000 ευρώ από τον αγωγό φυσικού αεριού ΤΑΠ για την περαιτέρω αξιοποίηση του δικού του γεωθερμικού πεδίου και την παροχή περισσότερων ωφελημάτων, μέσω αυτού, στους πολίτες και στην τοπική οικονομία.
Δυστυχώς όμως όπως είναι γνωστό καμία σοβαρή ενέργεια δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα για την αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου στο δήμο Μαρωνείας-Σαπών.
Το γεωθερμικό πεδίο της περιοχής έχει τη δυνατότητα να συμβάλλει σημαντικά στην τοπική ανάπτυξη αφού μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολλαπλά αρκεί  να υπάρξει ένας ρεαλιστικός και αξιόπιστος σχεδιασμός.
Ευθύνη όλων των τοπικών φορέων και ιδιαίτερα της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι να ακολουθήσουν το παράδειγμα των γειτονικών περιοχών και να στραφούν σε αυτή την κατεύθυνσης ιδιαίτερα τώρα που το νομοθετικό πλαίσιο έχει γίνει πολύ πιο ευνοϊκό σε σχέση με πριν από λίγα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: