Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Το δικό του λιθαράκι για την προβολή και την ανάδειξη της Μαρώνειας βάζει ο Σύλλογος Γυναικών Μαρώνειας «Η Ιππαρχία».


Το δικό του λιθαράκι για την προβολή και την ανάδειξη της Μαρώνειας βάζει ο Σύλλογος Γυναικών Μαρώνειας «Η Ιππαρχία». «Για την Μαρώνεια και αυτό το καλοκαίρι δεν φαίνεται να έχει αλλάξει κάτι» δηλώνει προβληματισμένη στην ΕΡΑ Κομοτηνής  η κ. Βασιλική Περβανά, πρόεδρος του Συλλόγου, ωστόσο,  πάντοτε αγωνίστρια ,δεν το βάζει κάτω και με πολύ έμπνευση είναι έτοιμη να καταθέσει τις δικές της προτάσεις και να τις κάνει πράξη με τους συνεργάτες της, βλέποντας ήδη τα Σαββατοκύριακα να σημειώνεται στην περιοχή μια ικανοποιητική, καλοκαιρινή κίνηση.
Μετά τον  διαγωνισμό  ανθισμένης γλάστρας  που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών «Η Ιππαρχία» ο Σύλλογος διοργανώνει και άλλες εκδηλώσεις.

Στις  15 Ιουλίου την εθελοντική αιμοδοσία για 3η χρονιά, στις 21 Ιουλίου εκδήλωση – γιορτή σαρδέλας στο Λιμάνι του Αγίου Χαραλάμπους, στις 28 Ιουλίου αφιερωματική εκδήλωση για τον Δημήτρη Μαρωνίτη και ομιλήτρια την κα Ρένα Σαμαρά Μαϊνά, στις 15 Αυγούστου λαϊκό γλέντι, στις 5 Σεπτεμβρίου, ίσως σε συνεργασία με την Περιφέρεια, να πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο αρχαίο θέατρο όπου θα παρουσιαστεί το παραμύθι της μουσικής, στο οποίο γίνεται αναφορά στην Μαρώνεια. «Παραμύθι με νόημα, βάθος και δίδαγμα.» αναφέρει η κα Περβανά. Με την συγγραφέα  του παραμυθιού, την κα Βασιλική Νευροκοπλή και το μουσικό σχήμα «Εν Χορδαίς» να παρουσιάζουν σε έναν μαγικό χώρο ένα «ταξίδι» για μικρούς μεγάλους.
Η Μαρώνεια, ένα ακατέργαστο διαμάντι
Η προβολή και η περιποίηση της Μαρώνειας, ωστόσο, εξακολουθούν να είναι ζητούμενα. «Χρειάζεται ουσιαστική βοήθεια για να γίνει κάτι σημαντικό. Υπάρχουν ισχυροί δεσμοί με κατοίκους σε όλο τον κόσμο. Είναι μαγευτική, αγαπημένη και ξελογιάστρα Μαρώνεια.» δηλώνει η κα Περβανά και σημειώνει « Αγωνίζομαι, θέλω, προσπαθώ και θα προτείνω άνοιγμα και προς τους απόδημους Μαρωνίτες να γίνουν μέλη ως φίλοι του Συλλόγου. Νοιάζονται τον τόπο μας και νιώθουν, παρακολουθώντας μέσω των social media τη δραστηριότητά μας, ότι είναι μέσα στο χωριό. Η Μαρώνεια δίνει πολλές αφορμές για να κινητοποιηθεί κάποιος.» σημειώνει η κα Περβανά χαρακτηρίζοντας άψογη τη συνεργασία με τις αρχές και σημειώνει με νόημα ότι πρέπει από μόνες τους να έχουν καλή εικόνα της περιοχής. «Δεν χρειάζονται υποδείξεις. Η Μαρώνεια έχει πάρα πολλές και μεγάλες δυνατότητες.» λέει και προσθέτει με νόημα «Τα σημαντικά και τα μεγάλα τα έχει. Η λεπτομέρεια θα κάνει τη διαφορά στην Μαρώνεια. Λίγη φροντίδα και η Μαρώνεια θα λάμπει, είναι ένα ακατέργαστο διαμάντι.»
Μ.Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: