Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Να συντηρηθεί και να αναβαθμιστεί το υπαίθριο θέατρο Σαπών


Αυτή την περίοδο που έχει πολυχρησιμοποιηθεί το υπαίθριο θέατρο Σαπών για διάφορες εκδηλώσεις όπως πχ ορκομωσίες, συνάντηση χορευτικών τμημάτων, εμφάνιση χορευτικών συγκροτημάτων, θεατρικών παραστάσεων κτλ και δεδομένου ότι διανύουμε τη θερινή περίοδο, καλό θα ήταν να γίνει μία αναφορά σε αυτό.
Το υπαίθριο θέατρο του δήμου Σαπών κατασκευάστηκε το έτος 1996 για να καλύψει ένα μεγάλο κενό ολόκληρης της επαρχίας Σαπών και να αποτελέσει μια σημαντική υποδομή όχι μόνο για τον δήμο αλλά και για ολόκληρο το νομό Ροδόπης, αφού είναι μεγάλης χωρητικότητας και βρίσκεται σε ένα ειδυλλιακό μέρος που είναι η πλαγιά στο «δεντράκι».
Σε αυτό φιλοξενήθηκαν κατά το παρελθόν πολύ μεγάλες εκδηλώσεις με πανελλήνιας και διεθνούς φήμης καλλιτέχνες.

Δυστυχώς όμως εδώ και πάρα πολλά χρόνια η υποδομή αυτή δεν συντηρείται όσο θα έπρεπε και δεν βρίσκεται σε πλήρη λειτουργική κατάσταση.
Αρχικά θα πρέπει να γίνουν εργασίες και να τεθούν σε πλήρη λειτουργία τα αποδυτήρια του θεάτρου.
Επίσης θα πρέπει να συντηρηθούν οι τουαλέτες και να εξυπηρετούν επαρκώς το κοινό.
Ακολούθως θα πρέπει να διαμορφωθεί ο περιβάλλοντας χώρος και οι χώροι προσβασιμότητας.
Και τέλος να συντηρηθούν ,να επεκταθούν και να αναβαθμιστούν οι υποδομές στον ηλεκτροφωτισμό και στα ηχητικά.
Μόνο έτσι το υπαίθριο θέατρο των Σαπών θα εξυπηρετεί καλύτερα τις εκδηλώσεις διοργανώνοντας σε αυτό και θα είναι πιο χρήσιμο και χρηστικό για τους πολίτες θεατές και τους φορείς.
Παράλληλα μετά από αυτές τις αναβαθμίσεις θα μπορεί και πάλι να διεκδικηθούν με αξιώσεις και χωρίς να υστερεί σε τίποτα η διεξαγωγή σε αυτό, εκδηλώσεων και δράσεων περιφερειακής, πανελλαδικής και διεθνούς εμβέλειας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: