Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Ενώ ολοκληρώνεται το δίκτυο άρδευσης, την επαναλειτουργία της γεώτρησης αναμένουν οι καπνοπαραγωγοί του Εβρένου


Ο Καπνικός Συνεταιρισμός Ροδόπης - Έβρου με την χρηματοδότηση της καπνοβιομηχανίας Philip Morris κατασκευάζει στον Έβρενο 1500 μέτρα δίκτυο αρδεύσεις από τα οποία θα ποτιστούν περίπου 800 στρέμματα καπνοχώραφα, βελτιώνοντας  έτσι την απόδοση της παραγωγής και κατ’ επέκταση το εισόδημα των καπνοπαραγωγών του Εβρένου.

 Οι εργασίες τοποθετήσεις των σωλήνων έχουν ξεκινήσει, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθούν σε λίγες ημέρες.
 Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της κοινοπραξίας καπνοπαραγωγών Ροδόπης- Έβρου κ. Εσάτ Χουσείν «Πρόκειται για ένα έργο υψίστης σημασίας  για όσους καλλιεργούν καπνό, που υλοποιείται με τη στήριξη της Philip Morris, αφού σε μία περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης έχουν εξασφαλιστεί τα ποσά για την κατασκευή του, η οποία θα βοηθήσει αφάνταστα στη βελτίωση του εισοδήματος των καπνοπαραγωγών.»
 Το πρόβλημα που παραμένει ωστόσο είναι η λειτουργία της δημοτικής γεώτρησης – πομόνας,  με την οποία θα συνδεθεί το δίκτυο.
Η γεώτρηση και ο εξοπλισμός αυτής είχαν ολοκληρωθεί  το έτους 2001 και πριν 6 μήνες υπέστη βλάβη.
 Από τότε περιμένουν οι κάτοικοι του Εβρένου να συντηρηθεί η να αντικατασταθεί και να λειτουργήσει, διαφορετικά δεν θα μπορούν να ποτίσουν τα χωράφια τους  και το έργο για τη φετινή χρονιά, όπως και πέρυσι, θα πάει χαμένο.
 Αξίζει να σημειωθεί ότι σε άλλους οικισμούς του Νομού,  στους δήμους Κομοτηνής Αρριανών και Ιάσμου, όπως είχε προγραμματιστεί άλλωστε, κατασκευάστηκαν παρόμοια έργα και είναι έτοιμα ενώ ορισμένα λειτουργούν ήδη από πέρυσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: