Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Ποιά τα οφέλη από τον τουρισμό στο δημο Μαρωνείας-Σαπών;



Εντυπωσιακή χρόνια προμηνύεται ότι θα είναι η φετινή για τον ελληνικό τουρισμό, όπως προκύπτει από τις σχετικές ενδείξεις που υπάρχουν μέχρι σήμερα.
 Τουλάχιστον 2 εκατομμύρια επιπλέον τουρίστες θα επισκεφτούν φέτος τη χώρα μας σε σχέση με το 2017, κάτι που αντιστοιχεί στο 10% των περσινών αφίξεων και θα συμβάλει σε  σημαντική αύξηση του ΑΕΠ για τη χώρα.

 Η αύξηση του τουρισμού εκτός των άλλων επιδρά και στην αγορά εργασίας αφού φέτος θα αυξηθούν κατά 5,6% οι θέσεις εργασίας σε αυτόν τον τομέα.
 Αυτά τα ευοίωνα δείγματα και τα ενθαρρυντικά στοιχεία θα πρέπει να προκαλέσουν έναν βαθύ προβληματισμό και να  αποτελέσουν  ερέθισμα  για τους  αυτοδιοικητικούς και τους άλλους φορείς της περιοχής μας οι οποίοι οφείλουν να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες δράσεις και πρωτοβουλίες για να αξιοποιηθούν τα παραπάνω δεδομένα. Αναλογικά και στο δήμο Μαρώνειας - Σαπών θα πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου και  στοχευμένου προγράμματος για την αξιοποίηση των παραλιών, των αρχαιολογικών χώρων, της ιστορίας, της φύσης, του περιβάλλοντος, του πολιτισμού και κάθε άλλου στοιχείου που μπορεί να συμβάλει στην τουριστική ανάπτυξη. Παράλληλα θα πρέπει να ξεκινήσει και η δημιουργία βασικών υποδομών που θα συντελέσουν σε αυτή την κατεύθυνση.
 Με τις σημερινές τακτικές αντιλήψεις και πρακτικές  δυστυχώς η περιοχή μένει εκτός τουριστικής ανάπτυξης και εκτός των προοπτικών που διανοίγονται πανελλαδικά στον τομέα αυτό   κινδυνεύοντας  να μην επωφεληθεί από τα κέρδη που ο τουρισμός αναμένεται να αφήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: