Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Ανησυχούν οι καπνοπαραγωγοί του Εβρένου για την καθυστέρηση των έργων άρδευσης



Και ενώ έχουμε μπει τουλάχιστον ημερολογιακά στην Άνοιξη, σε λίγο διάστημα θα ξεκινήσουν εντατικά κάποιες από τις αγροτικές ασχολίες και σίγουρα ως τα τέλη του μήνα και οι καπνοπαραγωγοί θα αρχίσουν να ετοιμάζονται για τη νέα φυτεία.

Για το λόγο αυτό όλοι οι κάτοικοι του Εβρένου και ιδιαίτερα όσοι ασχολούνται με τον καπνό, ανησυχούν αφού δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη οι εργασίες για τη λειτουργία της γεώτρησης που θα συμβάλλει να ποτιστούν εκατοντάδες στρέμματα χωραφιών αυξάνοντας αφενός την παραγωγή και τι εισόδημά τους, διευκολύνοντάς τους και μειώνοντας το κόστος αφετέρου.
Η ανησυχία των κατοίκων του Εβρένου έγκειται και στο γεγονός ότι ενδέχεται να χαθούν κάποια χρήματα που η εταιρία Philip Morris διαθέτει μέσω της κοινοπραξίας καπνοπαραγωγών για τον σκοπό αυτό στο χωριό τους.
Το ποιο ανησυχητικό όμως είναι ότι σε άλλους καπνοπαραγωγικούς οικισμούς όπως η Πλαγιά του δήμου Αριαννων, ο Λινός του δήμου Ιάσμου και το Κικίδιο του δήμου Κομοτηνής, ανάλογα έργα από το ίδιο πρόγραμμα έχουν ήδη αξιοποιηθεί και φέτος θα αρχίσει η αξιοποίησή τους.
Για την ιστορία θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ο πρόεδρος του καπνικού συνεταιρισμού Θράκης κ. Εσάτ Χουσείν με αντιπροσωπεία καπνοπαραγωγών από την περιοχή είχαν επισκεφτεί πριν μήνες τον δήμο Μαρωνείας Σαπών και έλαβαν διαβεβαιώσεις από τη δημοτική αρχή ότι θα ολοκληρωθούν το συντομότερο οι ενέργειες και τα έργα που αναλογούν για το σκοπό αυτό στο δήμο.
Δυστυχώς όμως μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει ακόμη τίποτα, η καπνοφυτεία πλησιάζει και οι καπνοπαραγωγοί του Εβρένου ανησυχούν ακόμη περισσότερο για να μη χαθεί και η φετινή χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: