Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Αναγκαία έργα βελτίωσης της οδοποιίας στο δημο Μαρωνειας -Σαπών



Αναμφισβήτητα ικανοποιητικό θεωρείται το ποσό των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ που εγκρίθηκε πρόσφατα από το Περιφερειακό Συμβούλιο Α.Μ.Θ. για το νομό Ροδόπης και αφορά επεμβάσεις σχετικές με την ασφάλεια του οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας.

Εκείνο που πρέπει να γίνει τώρα είναι να ληφθούν σοβαρά υπόψη από τους υπεύθυνους οι μεγάλες ανάγκες του δήμου Μαρωνείας Σαπών και ολόκληρης της επαρχίας Σαπών στους τομείς αυτούς και να υπάρξουν αυσιαστικές βελτιώσεις από το πρόγραμμα.
Ενδεικτικά θα πρέπει να γίνουν βελτιώσεις στην Εθνική Οδό Κομοτηνής- Σαπών- Μέστης, στους κόμβους επί των Εθνικών Οδών, στον δρόμο Κομοτηνής-Ξυλαγανής-Μαρώνειας, στο δρόμο Μαρώνειας - Κρωβύλης-Μέστης, στον δρόμο Ξυλαγανής-Βέννας-Σαλμώνης-Στρύμης, και φυσικά στο δρόμο Βάκου-Αμαράντων-Ισάλου.
Παράλληλα θα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις καις τους δρόμους που τα οδοστρώματά τους έχουν υποστεί ζημιές από καθιζήσεις όπως ο δρόμος Λοφαρίου- Αετολόφου-Αετοκορυφής, ο δρόμος Αετοκορυφής-Διώνης, ο δρόμος Λοφαρίου-Στρύμης και σε πολλά άλλα σημεία.
Γενικά από ένα τέτοιο πρόγραμμα θα πρέπει να υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα για έργα στην επαρχία Σαπών και στο δήμο Μαρωνείας Σαπών που εδώ και χρόνια είναι εγκαταλειμμένη και δεν έχουν πραγματοποιηθεί ούτε οι στοιχειώδης εργασίες για να παρέχουν ασφαλείς μετακινήσεις και διευκολύνσεις στους διερχόμενους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: