Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την ίδρυση ενός πανεπιστημιακού τμήματος στις Σάπες


Θετικός ήταν ο Υπουργός Παιδείας στο αίτημα των Πανεπιστημιακών και των Αυτοδιοικητικών από την Θράκη για ίδρυση και νέων τμημάτων στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο.
Μπορεί οι φορείς της περιφέρειάς μας να μην απέτρεψαν τη δημιουργία Νομικής Σχολής στην Πάτρα, πέτυχαν όμως την μελλοντική λειτουργία νέων σχολών που θα κατανεμηθούν σε όλες σχεδόν τις πόλεις.

Το γεγονός αυτό θα πρέπει να αξιοποιηθεί από τους τοπικούς ιθύνοντες του δήμου Μαρωνείας Σαπών οι οποίοι θα πρέπει να ετοιμάσουν άμεσα μια μελέτη (κάτι που έπρεπε να είναι ήδη έτοιμο) και σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, τους Περιφερειακούς και Νομαρχιακούς φορείς να διεκδικήσουν τη δημιουργία μιας σχολής πανεπιστημίου και στις Σάπες.
Η ύπαρξη της ΑΣΠΑΙΤΕ στην πόλη συνηγορεί αλλά και ευνοεί κατά πολύ σε κάτι τέτοιο, τόσο από πλευράς υποδομών (αφού η εν λόγω σχολή λειτουργεί μόνο απογεύματα), όσο και από πλευράς εκπαιδευτικού προσωπικού.
Όλα αυτά σε συνδυασμό με τις άλλες υποδομές που διαθέτει ο τόπος όπως συνεδριακό κέντρο, ξενοδοχεία, κτίρια για γραμματεία καθώς και με το πλεονέκτημα της μικρής από στάσης από Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη, μπορούν να λειτουργήσουν θετικά σε μια τέτοια κατεύθυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: