Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Αναξιοποίητα τα ανταποδοτικά του ΤΑΠ στην περιοχή μας




Τη χρηματοδότηση και κατασκευή νέου αρδευτικού δικτύου στις Φέρες του δήμου Αλεξανδρούπολης ανέλαβε ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου.
Το έργο έχει προϋπολογισμό πάνω από 500.000 ευρώ και πρόκειται να παρέχει, χάρη στον ΤΑΠ, άρδευση σε περισσότερο από 10.000 στρέμματα.

500.000 ευρώ με τη μία ο δήμος Αλεξανδρούπολης από τον Αγωγό Φυσικού Αερίου και μάλιστα για την κατασκευή ενός τόσο σοβαρού και αναπτυξιακού έργου όπως η άρδευση.
Φυσικά εκτός από το συγκεκριμένο έργο που αφορά την περιοχή των Φερών ο δήμος Αλεξανδρούπολης, όπως και πολλοί άλλοι δήμοι έχουν λάβει μεγάλα ποσά για ανταποδοτικά έργα από τον ΤΑΠ .
Το ζήτημα είναι γιατί ο δήμος Μαρωνείας Σαπών έχει μείνει τόσο πίσω και σε αυτόν τον τομέα;
Γιατί στον δήμο από τον οποίο διέρχονται 22 χιλιόμετρα αγωγού, το μεγαλύτερο τμήμα που διασχίζει το νομό Ροδόπης, τα ανταποδοτικά είναι μέχρι στιγμής πενιχρά;
Γιατί δεν γίνονται και εδώ προτάσεις για τη χρηματοδότηση αρδευτικών έργων, για τα σφαγεία, για τις παραλίες, για την αντιπλημμυρική προστασία, για την αγροτική οδοποιία και για τόσες άλλες ανάγκες που έχει ο τόπος;
Άλλωστε σύμφωνα με τους υπολογισμούς, και με βάση τα κριτήρια που ο ίδιος ο ΤΑΠ έθεσε, ο δήμος Μαρωνείας Σαπών θα πρέπει να αγγίξει περίπου το 1 εκατ. ευρώ σε ανταποδοτικά οφέλη.
Ας φροντίσουν οι υπεύθυνοι τοπικά να ετοιμαστούν, να διεκδικήσουν και να μην αρκεστούν σε ένα δύο μηχανήματα τα οποία θα πάρουν σχεδόν όλοι οι δήμοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: