Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Το παράδειγμα της Νομικής Σχολής να ισχύσει σ’ όλα τα επίπεδα κα σ’ όλο το νομό - Γιατί δύο μέτρα και δύο σταθμά ;



Έντονες και δυναμικές είναι εδώ και πολλές ημέρες οι κινητοποιήσεις όλων των φορέων της Ροδόπης για την πιθανολογούμενη δημιουργία τέταρτης Νομικής Σχολής στην Πάτρα.
Κάτι που αν συμβεί ασφαλώς θα αποδυναμώσει τη Νομική Σχολή της Θράκης που εδώ και 45 περίπου χρόνια προσφέρει τα μέγιστα στην πνευματική, εκπαιδευτική , επιστημονική, κοινωνική και οικονομική ζωή της περιφέρειάς μας.

Έντονες, δυναμικές, μαζικές και απολύτως δικαιολογημένες οι όποιες αντιδράσεις που ένωσαν και συσπείρωσαν όλους: εκκλησία, βουλευτές, πανεπιστήμιο, περιφέρεια, δήμους, επιμελητήρια, συλλόγους , κλπ, προκειμένου να αποτραπεί η λειτουργία μιας νέας νομικής σχολής στη χώρα μας, γιατί εκτός των άλλων και οι 3 υπάρχουσες είναι ήδη πολλές.
Παρατηρώντας όμως τα πράγματα ένας αντικειμενικός κριτής διαπιστώνει ότι στον τόπο μας, στην περιοχή μας, στο νομό μας, ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά.
Πιο συγκεκριμένα και ο κάθε καλοπροαίρετος θα μπορούσε να το διαπιστώσει πολύ εύκολα αυτό, με την περίπτωση των Σαπών.
Ποτέ δεν υπήρξε μια ανάλογη κινητοποίηση, μια ανάλογη αντίδραση, μια ανάλογη συσπείρωση όταν οι Σάπες και ο δήμος Μαρωνείας - Σαπών αντιμετώπιζαν προβλήματα με το κλείσιμο των δημοσίων υπηρεσιών, παρότι αυτό είναι αργός θάνατος για την περιοχή.
Δεν είδαμε να πραγματοποιούνται μεγάλες συσκέψεις, να στέλνονται τελεσίγραφα, να γίνονται δηλώσεις παραγόντων και να πραγματοποιούνται κάθοδοι στην Αθήνα, συναντήσεις στα υπουργεία όταν έκλειναν ο ΟΤΕ, η ΔΟΥ, το ΙΚΑ, το Ειρηνοδικείο, το Γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης και τα Μουσικά Τμήματα στις Σάπες.
Δεν είδαμε να ξεσηκώνονται με την ίδια ορμή τώρα που κλείνει το Υποθηκοφυλακείο σε μία περιοχή για την οποία η λειτουργία του είναι άκρως απαραίτητη.
Δεν είδαμε κανέναν να διατυπώνει δυναμικά την αντίθεσή του για όλα αυτά.
Γιατί άραγε;
Δεν αντιλήφθηκαν τη σημασία που έχουν οι υπηρεσίες και οι δομές αυτές για το δήμο Μαρωνείας Σαπών;
Δεν τους έδωσαν να το καταλάβουν;
Ή λειτουργούν με δύο μέτρα και δύο σταθμά;
Το βέβαιο είναι πως αν υπήρχε το ίδιο ενδιαφέρον και γινόταν ανάλογες μαζικές και σοβαρές κινητοποιήσεις θα είχαν αποτραπεί πολλά απο αυτά που φέρνουν την οπισθοδρόμηση στις Σάπες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: