Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Μετά το κλείσιμο των σφαγείων κίνδυνοι και για το Αγροτικό κτηνιατρείο Σαπών.




Πολύ σοβαρό είναι το πλήγμα που έχει δημιουργηθεί στις Σάπες και ευρύτερα στο δήμο Μαρωνείας Σαπών και στην επαρχία Σαπών από το κλείσιμο των δημοτικών σφαγείων.
Το πλήγμα διαπερνά από τον ίδιο τον δήμο (με την απώλεια εσόδων) και στην τοπική κτηνοτροφία, στο σύνολο της τοπικής οικονομίας και δημιουργεί τεράστια προβλήματα που θα επιφέρουν μακροπρόθεσμα σοβαρές επιπτώσεις στους τομείς της ανεργίας και της ανάπτυξης συνολικότερα.

Ρίχνοντας μια δεύτερη ματιά στην όλη κατάσταση και στις συνέπειες της, ένας έμπειρος παρατηρητής δεν μπορεί να παραβλέψει ότι στο μέλλον υπάρχει και η πιθανότητα το κλείσιμο των σφαγείων να συμπαρασύρει και άλλους παρεμφερείς τομείς.
Η μη λειτουργία τους στις Σάπες δεν αποκλείεται μέσα στο συνολικότερο τμήμα που επικρατεί να οδήγησει σε υποβάθμιση, ακόμα και σε κλείσιμο, το αγροτικό κτηνιατρείο Σαπών.
Μια υπηρεσία τόσο ωφέλιμη και απαραίτητη για τον τόπο δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς ότι δεν θα οδηγηθεί σε απαξίωση με το πρόσχημα της μη λειτουργίας των δημοτικών σφαγείων και της μείωσης των κτηνοτροφικών μονάδων της περιοχής που θα επέλθει ως συνέπεια από αυτό.
Και επειδή στην εποχή και στην περιοχή  που ζούμε έχει επαληθευθεί πολλές φορές το αρχαίο ρητό «Ενός κακού μύρια έπονται», καλά θα κάνουν οι αρμόδιοι από τώρα να λάβουν τα μέτρα τους και οι τοπικοί φορείς να επαγρυπνούν.
Η τοπική ιστορία των τελευταίων ετών απέδειξε ότι τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί σταθερό και βέβαιο και ότι όλα είναι ρευστά.
Τα τελευταία παραδείγματα με το υποθηκοφυλακείο και τα σφαγεία δεν πρέπει να επιτρέψουν κανένα εφησυχασμό για να μην βρεθούμε και πάλι προ εκπλήξεων.
Ας περιφρουρηθεί και ας διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού το Αγροτικό Κτηνιατρείο Σαπών και ας προωθηθεί η αναβάθμιση και η περαιτέρω στελέχωση του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: