Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Επιβεβλημένη όσο ποτέ άλλοτε η λειτουργία της δημοτικής βιβλιοθήκης Σαπών και της βιβλιοθήκης Ξυλαγανής.



Μεγάλο αγώνα καταβάλλουν οι φορείς της Ξυλαγανής ώστε να γίνει πλέον επίθεση σε όλους ότι η βιβλιοθήκη της Ξυλαγανής πρέπει να επαναλειτουργήσει.
Ευτυχώς που κινήθηκαν έγκαιρα και δυναμικά και απέτρεψαν το ενδεχόμενο να παραχωρηθεί το κτίριο για άλλο σκοπό.
Τώρα γίνονται ενέργειες , καταγράφονται τα βιβλία και με λίγες προσπάθειες υπάρχουν πολλές ελπίδες η βιβλιοθήκη στη Ξυλαγανή να επαναλειτουργήσει.
Το ίδιο θα πρέπει να γίνει και στις Σάπες.

Εκεί τα πράγματα βέβαια είναι πιο εύκολα αφού η βιβλιοθήκη είναι δημοτική, δημιουργήθηκε το έτος 1998 από το δήμο Σαπών, στεγάζεται σε ιδιόκτητο χώρο στο Πολύκεντρο και έχει χιλιάδες τόμους βιβλίων που εξασφαλίστηκαν με κόπους, προσπάθειες και αγώνες και με δωρεές.
Στο χώρο της βιβλιοθήκης που τα πρώτα χρόνια λειτουργούσε με ευθύνη της ΔΕΑΣ, λειτουργούσε και αναγνωστήριο που διευκόλυνε τους μαθητές, ιδιαίτερα αυτούς που ήταν από τους γύρω οικισμούς, να μελετούν όταν είχαν κάποιες κενές ώρες.
Σήμερα που λειτουργεί η ΑΣΠΑΙΤΕ στις Σάπες καθώς και το κοινωνικό φροντιστήριο της εκκλησίας, μπορεί η βιβλιοθήκη του δήμου Σαπών να φανεί ακόμη πιο χρήσιμη.
Στις μέρες μας η λειτουργία τέτοιων δομών είναι άκρως απαραίτητη και η ενίσχυσή τους επιβεβλημένη.
Επιβεβλημένη είναι λοιπόν και η λειτουργία δημοτικής βιβλιοθήκης Σαπών όπως και η λειτουργία της βιβλιοθήκης Ξυλαγανής οι οποίες πρέπει να αναβαθμιστούν και να δοθούν για χρήση σε μόνιμη και σταθερή βάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: