Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

Αναφορά του βουλευτή Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ για τη λειτουργία στις Σάπες παρατήματος Κτηματολογικού ΓραφείουΜε αναφορά του στο Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ο βουλευτής Ροδόπης κ. Ιλχάν Αχμέτ ζητά τη λειτουργία στις Σάπες παρατήματος Κτηματολογικού Γραφείου ως συνέχεια του Υποθηκοφυλακείου Σαπών
ΑΝΑΦΟΡΑ  ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ  ΡΟΔΟΠΗΣ
ΠΡΟΣ:Το Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
ΘΕΜΑ:«Λειτουργία και στις Σάπες παρατήματος Κτηματολογικού Γραφείου.» 28/11/2017
Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Σας επισυνάπτω το υπόμνημα δημοτικών συμβούλων του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών της Π.Ε. Ροδόπης, με το οποίο ζητείται η δημιουργία παραρτήματος Κτηματολογικού Γραφείου στις Σάπες.


Με το νέο νομοσχέδιο που κατατέθηκε πρόσφατα στην Βουλή, καταργούνται τα υποθηκοφυλακεία της χώρας και δημιουργούνται 13 Κτηματολογικά Γραφεία καθώς και 184 υποκαταστήματα που ανάμεσα στα άλλα θα έχουν και τις αρμοδιότητες των μέχρι σήμερα λειτουργούντων υποθηκοφυλακείων.

Κύριε Υπουργέ, 

Στις Σάπες λειτουργεί εδώ και πολλές δεκαετίες υποθηκοφυλακείο το οποίο προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στο κράτος και στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.
Στο νέο νομοσχέδιο, όμως, δεν προβλέπεται η λειτουργία παραρτήματος Κτηματολογικού Γραφείου στην έδρα του Δήμου Μαρωνείας Σαπών.

Κύριε Υπουργέ,

Οι Σάπες αποτελούν την δεύτερη σε πληθυσμό μετά την Κομοτηνή πόλη της Π.Ε. Ροδόπης, η οποία αποτελεί το κέντρο της ομώνυμης επαρχίας Σαπών με εκτεταμένες ζώνες ορεινών και ημιορεινών περιοχών και με πληθυσμό άνω των 30.000 κατοίκων συνολικά.

Οι Σάπες, όμως, έχουν πληγεί τα τελευταία χρόνια, οικονομικά, διοικητικά και πληθυσμιακά από την αποψίλωση δομών και υπηρεσιών, γεγονός που συσσωρεύει και νέα μεγάλα προβλήματα στις καθημερινές συναλλαγές και την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών στους ανθρώπους που επιμένουν να μην εγκαταλείπουν τον τόπο τους.
Συνεπώς, η μη λειτουργία ενός Κτηματολογικού Γραφείου, μετά την κατάργηση του Υποθηκοφυλακείου, της ΔΟΥ, του Ειρηνοδικείου κ.λ.π., θα προστεθεί δυστυχώς στην θλιβερή αλυσίδα πράξεων απαξίωσης και υποβάθμισης της περιοχής αυτής και της ζωής των πολιτών της.

Κύριε Υπουργέ,

-Επειδή κάτι τέτοιο θα συντελέσει στην περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής και στην μεγαλύτερη ταλαιπωρία των πολιτών ολόκληρης της επαρχίας Σαπών με 30.000 κατοίκους

-Επειδή οι ιδιαιτερότητες του τόπου επιβάλλουν τη στήριξή του και όχι την αποψίλωση του από υπηρεσίες.

-Επειδή θα χαθούν πολλές θέσεις εργασίας (εργαζόμενοι, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, λοιπά καταστήματα) στην πόλη των Σαπών.

-Και επειδή σε άλλους νομούς, στις δεύτερες πόλεις , προβλέπεται η δημιουργία παραρτήματος Κτηματολογικού Γραφείου.

Κατόπιν όλων των προεκτεθέντων,εισηγούμαστε να τα λάβετε υπόψη σας και να κάνετε δεκτό το αίτημα για την λειτουργία ενός Παραρτήματος Κτηματολογικού Γραφείου και στις Σάπες ως συνέχεια του ήδη λειτουργούντος Υποθηκοφυλακείου.
Μετά τιμής
                                                                      Ιλχάν   Αχμέτ
Βουλευτής Νομού  Ροδόπης-Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια: