Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

Τα λιμάνια της Μαρώνειας και του Ιμέρου δεν έχουν ανάγκες;



Από το Υπουργείο Ανάπτυξης ανακοινώθηκε προ ημερών η δέσμευση χρημάτων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την εκτέλεση έργων και προμηθειών στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ύψους 5 εκατ ευρώ, που θα βοηθήσουν αποφασιστικά και με σημαντικό τρόπο την ανάπτυξη του λιμανιού, στον τομέα των μεταφορών, του εμπορίου αλλά και του τουρισμού.

Όσον αφορά στον τουρισμό, είναι προφανές, ότι υπάρχει αναγκαιότητα βελτίωσης των υποδομών, μέσα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης αλλά και στο αλιευτικό καταφύγιο της Μάκρης, το οποίο παρουσιάζει σοβαρό πρόβλημα προστασίας από τους νοτιάδες, υπογράμμισε ο Χρήστος Δούκας, Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης.
Το μεγάλο ζητούμενο για την περιοχή μας είναι τι γίνεται με τα λιμάνια της Μαρώνειας και του Ιμέρου.
Και τα δύο ως γνωστόν αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα σε υποδομές και σε λειτουργικότητα, ενώ παραμένουν εγκαταλειμμένα εδώ και πολλά χρόνια.
Η χρηματοδότηση με 5 εκατομμύρια ευρώ για τα δύο λιμάνια του δήμου Αλεξανδρούπολης καταρρίπτει το μύθο ότι τέτοιες εποχές δεν υπάρχουν χρηματοδοτήσεις για τέτοιου είδους έργα και φέρνει στην επιφάνεια την αναγκαιότητα για δυναμικές μεθοδικές και αποτελεσματικές κινητοποιήσεις από τους τοπικούς φορείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: