Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Εκτός συνόρων ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Διώνης






Στα "Ελευθέρια" του Κίρτζαλι συμμετείχε το χορευτικό του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Διώνης, μετά από πρόσκληση του Συλλόγου ¨Φάρος της Ροδόπης" του Κίτζαλι. Ο "Φάρος" συμμετείχε στο πανηγύρι του Προφήτη Ηλία της Διώνης τον περασμένο Ιούλιο. Τα μέλη του χορευτικού χόρεψαν θρακιώτικους χορούς στην πλατεία Ελευθερίας του Κίρτζαλι, το μεσημέρι του Σαββάτου και εντυπωσιάστηκαν από τον ενθουσιασμό και την φιλική υποδοχή του κόσμου που παραβρισκόταν στις εκδηλώσεις.

Στο τέλος δε των εκδηλώσεων όλα τα χορευτικά συγκροτήματα καθώς και παρευρισκόμενοι πολίτες  χόρεψαν τον κοινό χορό της φιλίας δίνοντας ένα ιδιαίτερο ενωτικό χρώμα στον εορτασμό.
Τα μέλη του χορευτικού ήταν προσκεκλημένοι στο γλέντι υποδοχής, δέχτηκαν το εγκάρδιο καλωσόρισμα του Δημάρχου κ. Χασάν Αζίζ και της Αντιδημάρχου κας Βεσελίνας Τιχομίροβα, γλέντησαν ως αργά με την ορχήστρα του Συλλόγου "Φάρος της Ροδόπης" και αντάλλαξαν δώρα.
Φιλοξενήθηκαν στον πανέμορφο ξενώνα της εκκλησίας "Παναγίτσα" (Ζωοδόχου Πηγής) του Κίρτζαλι και την επόμενη μέρα ξεναγήθηκαν από τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Ιβάν Ουζούφ και την κα Τζένη Νικόλενα-Παντούλα που ανέλαβε το έργο της μετάφρασης και επικοινωνίας στα αξιοθέατα εντός και εκτός της πόλης του Κίρτζαλι.
Το χορευτικό του Συλλόγου Διώνης αναχώρησε με τις καλύτερες εντυπώσεις και με αμοιβαίες υποσχέσεις να συνεχιστεί αυτή η όμορφη φιλία που ξεκίνησε από το φετινό καλοκαίρι στο πανηγύρι του Προφήτη Ηλία του χωριού.



1 σχόλιο:

ΤΣΑΚΙΡΑΚΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ είπε...

Μπραβο στον συλλογο..συγχαρητηρια σε ολα τα μελη