Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Συνελήφθησαναπό αστυνομικούς των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου και Σαπών διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες





Συνελήφθησαν χθες (16-10-2017) το βράδυ, στους νομούς Ξάνθης και Καβάλας, από αστυνομικούς των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου και Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, δύο (2) διακινητές, ένας 49χρονος ημεδαπός και ένας 22χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, οι οποίοι προωθούσαν, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί  εντόπισαν τον 49χρονο να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να λειτουργεί ως προπομπός, για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 22χρονος, με το οποίο μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα, πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.
Αναλυτικότερα, στην  Εθνική Οδό Κομοτηνής - Ξάνθης, οι δύο δράστες δεν υπάκουσαν σε σήμα στάσης των αστυνομικών, ανέπτυξαν ταχύτητα και ακολουθήθηκαν από αυτούς.
Στο ύψος του οικισμού Φελώνης, ο 22χρονος ακινητοποίησε το όχημα που οδηγούσε και διέφυγε πεζός, πλην όμως μετά από αναζητήσεις των αστυνομικών εντοπίστηκε και συνελήφθη.
Το δεύτερο όχημα, εισήλθε στην Εγνατία Οδό από τον ανατολικό κόμβο Ξάνθης και κατευθύνθηκε προς την Καβάλα. Στο ύψος του οικισμού της Καρβάλης, οι αστυνομικοί, με τη συνδρομή δυνάμεων των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ξάνθης και Καβάλας κατάφεραν να συλλάβουν και τον 49χρονο οδηγό του εν λόγω οχήματος.

Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 22χρονος, διαπίστωσαν ότι οι δύο διακινητές μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα, πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.
Συνολικά κατασχέθηκαν 2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, το χρηματικό ποσό των 190 ευρώ και 1 κινητό τηλέφωνο.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: