Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Μικροί αγρότες.. στην Ξυλαγανή!





Ημέρες κηπουρικής η  Πέμπτη 5 και η Παρασκευή 6 Οκτώβρη για το σχολείο μας..!
Λίγες μέρες πριν ο πατέρας μιας μαθήτριας μας, ο κος Αντώνης Μπατζάκης, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά,  ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας και ήρθε με το τρακτέρ του και μας ετοίμασε τον κήπο.

Η κα Δήμητρα, την οποία επίσης ευχαριστούμε,  γενικών καθηκόντων στο σχολείο μας, έφτιαξε και τα αυλάκια ώστε να είναι σχεδόν έτοιμα για τη φθινοπωρινή σπορά.
Τα φυτά μας ήταν πολλά και διάφορα...!!! Κρεμμυδάκια, σπανάκι, ρόκα, καρότα, παντζάρι, άνηθος κα !!! Όλα προσφορά της επιχείρησης agrosapes – Ευθυμιάδης & Τουρουνίδου, την οποία ευχαριστούμε θερμά...!!
Αφού ήταν όλα έτοιμα, βγήκαμε κατά τάξεις στον κήπο και ξεκινήσαμε τη σπορά..!! Ανά δύο μαθητές ‘υιοθέτησαν’ από μία σειρά.
Χαρά κι ευτυχία για τους μαθητές που ενθουσιασμένοι έσπειραν τους σπόρους σαν μεγάλοι γεωργοί..!! Και υποσχέθηκαν να ποτίζουν όποτε χρειάζεται τα φυτά και να τα προσέχουν μέχρι να καρπίσουν και να γευτούν αυτοί και οι γονείς τους καρπούς των κόπων τους.
Την ίδια μέρα επίσης μαθητές του σχολείου μας με τη βοήθεια των εκπ/ κων και του υπόλοιπου προσωπικού έσπειραν σε μεγάλες γλάστρες 4 λεμονιές οι οποίες ελπίζουμε να μεγαλώσουν γρήγορα και να ομορφαίνουν το εσωτερικό του σχολείου μας και γιατί όχι να δοκιμάσουμε κάποια στιγμή και τα λεμόνια της..!! Οι λεμονιές ήταν προσφορά του κου Καρταλάκη Δημητρίου που διατηρεί κατάστημα με αγροτικά προϊόντα στην Ξυλαγανή. Ευχαριστούμε πολύ κε Καρταλάκη. Επίσης να ευχαριστήσουμε την κα Άννα Λευκοβίτη για τις γλάστρες και την κα Δέσποινα Πέτρου για τη βοήθειά της..!!
Οι μαθητές του Σχολείου
Οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου

Δεν υπάρχουν σχόλια: