Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

Οι λευκές νύχτες… και οι γκρίζες ημέρες

Πάρα πολύ κόσμο συγκέντρωσαν φέτος οι λευκές νύχτες που πραγματοποιήθηκαν στην Κομοτηνή και στην Αλεξανδρούπολη.
Χιλιάδες επισκέπτες αλλά και ντόπιοι έδωσαν το παρόν συμβάλλοντας στη στήριξη του θεσμού, των εκδηλώσεων καθώς και στην τόνωση της τοπικής οικονομίας αφού τα καταστήματα ήταν ανοιχτά, οι προσφορές δελεαστικές και το καταναλωτικό κοινό πολυάριθμο.

Όπως αποδεικνύεται νέοι θεσμοί, στοχευμένοι, με καλή οργάνωση, μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά έστω και στην πρόσχερη αναβάθμιση των περιοχών που λαμβάνουν χώρα και να βοηθήσουν πολύπλευρα τις πόλεις στις οποίες εφαρμόζονται.
Κατά τη διάρκεια της λευκής νύχτας στις γειτονικές πόλεις πολυάριθμη ήταν και η παρουσία των Σαπαίων αλλά και δημοτών από όλο τον δήμο Μαρωνείας-Σαπών οι οποίοι εκδήλωναν ανάμεικτα συναισθήματα.
Από τη μία την ικανοποίηση για τη συμμετοχή τους σε τόσο ξεχωριστά γεγονότα και δράσεις και από την άλλη την απογοήτευσή τους επειδή ανάλογες εκδηλώσεις δεν λαμβάνουν πλέον χώρα και στην περιοχή του δήμου μας.
Πολλοί μάλιστα ήταν εκείνοι που τον συνωστισμό, την πολυκοσμία, την δυσκολία στις μετακινήσεις και στο παρκάρισμα τα παρομοίαζαν με το καρναβάλι των Σαπών όπου τα τελευταία χρόνια συγκέντρωνε περίπου 10.000 επισκέπτες.
Η απογοήτευση μάλιστα ορισμένων ήταν ακόμα πιο μεγάλη διαπιστώνοντας ότι σε άλλες πόλεις διαρκώς κάτι καινούριο δημιουργείται, ενώ στις Σάπες απαξιώνονται και καταργούνται και αυτά που υπήρχαν, πρόβαλλαν και τόνωναν πολύπλευρα την περιοχή. 
Διάχυτο τελικά ήταν το συμπέρασμα όλων των Σαπαίων ότι ενώ κάποιες περιοχές ζουν λευκές νύχτες δυστυχώς η περιοχή του δήμου Μαρωνείας-Σαπών βιώνει  γκρίζεςς μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: