Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

Κλείνουν τα ολοήμερα τμήματα και υποβαθμίζουν το 2ο νηπιαγωγείο Σαπών



Μετά τα όσα συνέβησαν με τους μέχρι πριν από λίγο διάστημα διευθυντές του δημοτικού και του γυμνασίου Σαπών, οι οποίοι διέθεταν μεγάλη εμπειρία και ήταν γνώστες των εκπαιδευτικών ιδιαιτεροτήτων της περιοχής, ένα άλλο ζήτημα έρχεται να ταλανίσει τα εκπαιδευτικά πράγματα του δήμου Μαρωνείας-Σαπών.

Σύμφωνα με έγκαιρες πληροφορίες μας, την στιγμή που σε ολόκληρη την Ελλάδα συμβαίνει το αντίθετο , παύει να λειτουργεί από τη νέα σχολική χρονιά το ολοήμερο τμήμα του 2ου νηπιαγωγείου Σαπών.
Τα ολοήμερα σχολεία και ιδιαίτερα τα νηπιαγωγεία ήταν μια κατάκτηση για την περιοχή μας που ανακουφίζει της οικογένειες, βοηθά τα παιδιά και αναβαθμίζει το σχολείο και συνολικά την εκπαιδευτική διαδικασία.
Εάν τα όσα έχουν γίνει γνωστά από τους ίδιους τους γονείς επαληθευτούν πλήρως ως το τέλος, τότε η κατάσταση γίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνη για τα εκπαιδευτικά δεδομένα του δήμου Μαρώνειας Σαπών.
Το κλείσιμο ενός τέτοιου τμήματος σημαίνει αρχικά υποβάθμιση της σχολικής μονάδας, σημαίνει επίσης απώλεια θέσεων εκπαιδευτικών και επιπρόσθετα σημαίνει ταλαιπωρία για τις οικογένειες.
Εκείνο που απαιτεί πλέον ολόκληρη η κοινωνία των Σαπών είναι:
α) Οι μεν αρμόδιοι εκπαιδευτικοί φορείς να περιμένουν έως των Σεπτέμβριο που θα υπάρξουν νέες προσελεύσεις παιδιών από μεταθέσεις, αποσπάσεις και μετακινήσεις γονέων
β) Οι δε τοπικοί παράγοντες και ιδιαίτερα οι σχολικές επιτροπές και ο δήμος Μαρωνείας-Σαπών να κινηθούν δυναμικά ώστε να αποτραπεί μια τέτοια εξέλιξη που σίγουρα δεν είναι ευνοϊκή για τον τόπο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: