Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κώστα Γαβρόγλο, είχαν οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-ΘράκηςΣυνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κώστα Γαβρόγλου, είχαν οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, με αφορμή την υπερψήφιση του Νομοσχεδίου για την Ανώτατη Εκπαίδευση.


Ζητούμενο της σημερινής συνάντησης υπήρξε η καταγραφή των δεδομένων και των δυνατοτήτων για την περαιτέρω ανάπτυξη και αναβάθμιση του χώρου της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο σύνολο της Περιφέρειας ΑΜΘ. Κατά την διάρκεια της συζήτησης όλες οι πλευρές επισήμαναν πως η περίοδος υποστελέχωσης και αδιαφάνειας στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο θα πρέπει να γίνει οριστικά παρελθόν, ώστε να καταφέρουν τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας να διαδραματίσουν ανεμπόδιστα, τον ρόλο τους ως κύτταρα παραγωγής γνώσης και έρευνας. Υπήρξε ρητή δέσμευση από όλες τις πλευρές ότι στην νέα περίοδο στην οποία εισέρχεται η Ανώτατη Εκπαίδευση στην ΑΜΘ  δεν πρόκειται να  υπάρξει κανένα κλείσιμο τμημάτων ή σχολών παρά μόνο αναβάθμιση  και ανάδειξη του έργου τους.

Επιπλέον, οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΘ είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μαζί με τον Υπουργό για τις δυνατότητες που υπάρχουν για την περαιτέρω συνεργασία και σύμπραξη μεταξύ Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και  Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος  (Τ.Ε.Ι.) Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, ώστε να παραχθεί το καλύτερο δυνατό εκπαιδευτικό, επιστημονικό και κοινωνικό έργο. Παράλληλα, επισημάνθηκε από όλους τους παρευρισκόμενους ο σημαντικός αναπτυξιακός χαρακτήρας που μπορούν και πρέπει να  διαδραματίσουν τα Τριτοβάθμια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα στην Περιφέρεια της ΑΜΘ. Σε αυτό το σημείο υπήρξε συγκεκριμένη αναφορά και στον ειδικό ρόλο που μπορεί να έχει και η Τοπική Αυτοδιοίκηση ως θεσμός, στην ενίσχυση της λειτουργίας των Σχολών Α.Ε.Ι και Τ.Ε.Ι. στην ΑΜΘ, συζήτηση την οποία οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑθα επιδιώξουν να ανοίξουν το επόμενο διάστημα.

Στο τέλος της σύσκεψης  Βουλευτές και Υπουργός  συμφώνησαν να ακολουθήσει και νέα συνάντηση όταν η Βουλή των Ελλήνων επανεκκινήσει τις διαδικασίες της, μετά την ολιγοήμερη διακοπή των εργασιών που θα υπάρξει το αμέσως επόμενο διάστημα.Δεν υπάρχουν σχόλια: