Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Αντίθετη η κοινή γνώμη της Ξυλαγανής στην παραχώρηση του κτιρίου της Παιδικής – Εφηβικής Βιβλιοθήκης



Αναστάτωση έχει προκαλέσει στους κατοίκους της Ξυλαγανής αλλά και των γύρω οικισμών η πληροφορία ότι εκ μέρους της δημοτικής αρχής Μαρωνείας – Σαπών έγινε πρόταση για στέγαση του Αστυνομικού Σταθμού Ξυλαγανής στο χώρο της παδικής – εφηβικής  βιβλιοθήκης του χωριού.

Η βιβλιοθήκη Ξυλαγανής ένας σημαντικός θεσμός, που προσέφερε για πολλά χρόνια τα μέγιστα στην πνευματική ζωή, με χιλιάδες τόμους βιβλίων, θα πρέπει να αναβαθμιστεί και να τεθεί σε πλήρη λειτουργία, όχι να διαλυθεί και να κλείσει οριστικά.
Αυτό δηλώνουν με έμφαση πολίτες και φορείς της Ξυλαγανής οι οποίοι χαρακτηρίζουν ατόπημα μια τέτοια μεθόδευση, σε περίπτωση που αληθεύουν οι σχετικές πληροφορίες.
Σε κάθε περίπτωση ο αστυνομικός σταθμός της Ξυλαγανής χρειάζεται στήριξη, στέγαση και αξιοπρεπείς συνθήκες λειτουργίας.
Αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς και όλοι στηρίζουν μια τέτοια προσπάθεια.
Σε καμία περίπτωση όμως δεν είναι θεμιτό να κλείνει μία βιβλιοθήκη, να διαλύεται ένας δημιουργικός χώρος και να υποβαθμίζεται μια σημαντική για την πνευματική ζωή του τόπου οικοδομή.
Οι ιθύνοντες θα πρέπει να ψάξουν και να βρουν άλλου είδους λύσεις και όχι να επικρατεί η κοινή λογική ότι: για να κτίσουμε κάτι δεν θα πρέπει να γκρεμίσουμε κάτι άλλο.
Παράλληλα οφείλουν να καταλάβουν ότι αυτά που βρήκαν θα πρέπει να τα διατηρούν και να τα συντηρούν, όχι να τα παραμελούν, να τα υποβαθμίζουν και να τα απαξιώνουν.
Σήμερα βιβλιοθήκες σαν αυτή της  Ξυλαγανής δεν δημιουργούνται εύκολα και γι’ αυτό χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή, αναβάθμιση και ώθηση για επανεκκίνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: