Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Στα όρια του δήμου Μαρωνείας-Σαπών η πλωτή εξέδρα υγροποιημένου φυσικού αερίου



Την Αλεξανδρούπολη επισκέφτηκαν πρόσφατα ο Πήτερ Λιβανός, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της GasLog και ο Δημήτρης Κοπελούζος, πρόεδρος της Gastrade. Στην ατζέντα των δύο κορυφαίων Ελλήνων επιχειρηματιών βρέθηκε η επένδυση της πλωτής εξέδρας υγροποιημένου φυσικού αερίου στην πρωτεύουσα του Έβρου, για την υλοποίηση της οποίας έχουν, εδώ και λίγουςς μήνες, ενώσει τις δυνάμεις και τα… budget τους.
Οι δύο επενδυτές βρέθηκαν στο δημαρχείο Αλεξανδρούπολης και στη συνέχεια συναντήθηκαν στο λιμάνι με τον πρόεδρο του ΟΛΑ Χερήστο Δούκα, τον περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο, τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη, τον προεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλο Τοψίδη και τν πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης Κωνσταντίνο Χατζημιχαήλ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σημείο που θα εγκατασταθεί η πλωτή εξέδρα πολύ κοντά στη θαλάσσια περιοχή Πετρωτών του δήμου Μαρωνείας-Σαπών της περιφερειακής ενότητας Ροδόπης.
Το βέβαιο είναι ότι ένα τμήμα των δραστηριοτήτων γύρω από την εξέδρα αυτή θα κινείται στα σύνορα της θαλάσσιας περιοχής των Πετρωτών, άρα στα όρια του δήμου Μαρωνείας-Σαπών.
Ύστερα από αυτό πιστεύουμε ότι στις όποιες συναντήσεις και  στις όποιες συζητήσεις για το θέμα θα πρέπει να συμμετέχουν οι εκπρόσωποι του τοπικού δήμου.
Πολύ δε περισσότερο τα όποια αντισταθμιστικά οφέλη ή περιβαντολογικά μέτρα θα πρέπει να αφορούν και το δήμο Μαρωνείας-Σαπών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: