Τρίτη 4 Απριλίου 2017

πογραφή από τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την Έκθεση SYNERGIA 2017

                                             

Την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την 3η Έκθεση Προώθησης Τοπικών Προϊόντων SYNERGIA της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης υπέγραψε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος.
Η Έκθεση, τη διοργάνωση της οποίας έχει αναλάβει φέτος η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 26-27 Μαΐου 2017 στο Εκθεσιακό Κέντρο «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΡΔΥΡΗΣ» στην Ν. Καρβάλη.

Στόχος της Έκθεσης είναι η συνάντηση, γνωριμία και προώθηση της συνεργασίας ανάμεσα στους επαγγελματίες της περιοχής μας που δραστηριοποιούνται στα διάφορα στάδια του αγροδιατροφικού τομέα –παραγωγή, επεξεργασία, μεταποίηση, πώληση, παροχή υπηρεσιών– ώστε τα προϊόντα που παράγονται στην Περιφέρειά μας να περιλαμβάνονται στα προϊόντα που διατίθενται προς κατανάλωση από τις τοπικές επιχειρήσεις εμπορίας τροφίμων, διαμονής, εστίασης και αναψυχής.
Με αυτόν τον τρόπο, θα υπάρξει αύξηση της ενδοπεριφερειακής κατανάλωσης, τα τοπικά προϊόντα θα αποκτήσουν διακριτή εμπορική ταυτότητα στην αγορά ενώ θα τύχουν ευρύτερης αναγνωριμότητας κατά την τουριστική περίοδο με πολλαπλά οφέλη για τις επιχειρήσεις.
Στην 3η SYNERGIA, η οποία για πρώτη φορά φέτος θα διαρκέσει δύο ημέρες, θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις μεταξύ των οποίων:
1.      Παρουσίαση – έκθεση τοπικά παραγόμενων προϊόντων.
2.      Ημερίδα ανταλλαγής απόψεων για τη θεμελίωση της ενδοπεριφερειακής επαγγελματικής συνεργασίας και την παραγωγή δικτυώσεων.
3.      Παρουσίαση της τοπικής περιφερειακής κουζίνας με αντίστοιχες ημερίδες και εκδηλώσεις γευσιγνωσίας.
Για περισσότερες πληροφορίες, καθώς και για τη φόρμα συμμετοχής στην Έκθεση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν είτε να επισκεφθούν τον ιστότοπο της Περιφέρειας www.pamth.gov.gr (βασικό μενού: Ενημέρωση, κατηγορία: Γραφείο Τύπου) είτε να απευθύνονται στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας (κ. Γ. Αγγελάκης, τηλ. 2510 291275).

Δεν υπάρχουν σχόλια: