Τρίτη 4 Απριλίου 2017

«Επίσκεψη του 2ου Λυκείου Λευκάδας στην Π.Ε. Ροδόπης»Την Παρασκευή 31 Μαρτίου στην Αίθουσα «Γεώργιος Παυλίδης» πραγματοποιήθηκε συνάντηση μαθητών και καθηγητών του 2ου Λυκείου Λευκάδας στο πλαίσιο της σχολικής εκδρομής στο Νομό Ροδόπης με θέμα την αρμονική συμβίωση Χριστιανών και Μουσουλμάνων  στην περιοχή της Θράκης.

Γύρω από το θέμα της πολυπολιτισμικότητας στην Θράκη μίλησαν με τη σειρά ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Τσαλικίδης, ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ Παντελεήμων, ο Μουφτής Κομοτηνής Μέτσο Τζεμαλή και ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ.Γιώργος Πετρίδης, οι οποίοι στάθηκαν  στην διαχρονικά αρμονική και ειρηνική συνύπαρξη Χριστιανών και μουσουλμάνων στην περιοχή μας, η οποία αποτελεί σταυροδρόμι πολιτισμών, λαών και θρησκειών. Η συνύπαρξη ήταν και θα είναι δημιουργική και ο πολιτισμός μαζί με την εκπαίδευση θα αποτελούν εχέγγυα προόδου για την καθημερινή ομαλότητα.
Σε όλους τους παρευρισκομένους, μαθητές και καθηγητές, δόθηκαν αναμνηστικά δώρα σε έντυπη και ψηφιακή μορφή, που αφορούν τα αξιοθέατα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και ένα λεύκωμα της Ροδόπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: