Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

Έργα για την αναβάθμιση του εισοδήματος των καπνοπαραγωγών με πρωτοβουλία του προέδρου συνεταιρισμού καπνοπαραγωγών κ. Εσάτ Χουσεΐν.



Σε μια πρωτοποριακή και προς όφελος των καπνοπαραγωγών της περιοχής μας πρωτοβουλία, προέβη ο Συνεταιρισμός Καπνοπαραγωγών Θράκης.
Με ενέργειες του προέδρου του συνεταιρισμού κ. Εσάτ Χουσεΐν επιτευχθεί χρηματοδότηση από την γνωστή εταιρία Philip Morris προκειμένου να συντηρηθούν γεωτρήσεις και να επεκταθούν δίκτυα άρδευσης σε χωριά όπου ευδοκιμεί η καπνοκαλλιέργεια.

Συγκεκριμένα στο χωριό Έβρενος θα κατασκευαστούν δυο δίκτυα άρδευσης 600 και 700 μέτρα, θα επιδιορθωθεί η γεώτρηση και θα ηλεκτροδοτηθεί.
Στην Πλαγιά θα γίνουν δύο δίκτυα άρδευσης το ένα 600 και το άλλο 700 μέτρα.
Στον Πάσσο θα κατασκευαστεί αρδευτικό δίκτυο 1500 μέτρων, μια δεξαμενή 10Χ10Χ2,5 μέτρα και θα εξοπλιστεί η γεώτρηση.
Στον Κάλχα θα κατασκευαστεί 5000 μέτρα δίκτυο από το Κικίδιο και δύο δεξαμενές 10Χ10Χ2,5 μέτρα.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών Θράκης πρόκειται για μια πρωτοβουλία με σκοπό τη βελτίωση του εισοδήματος των καπνοπαραγωγών σε μια περιοχή με πολλά προβλήματα και σε μια εποχή μεγάλης οικονομικής κρίσης.
Ο κ. Εσάτ τόνισε με έμφαση ότι η πρωτοβουλίες αυτές θα συνεχιστούν και θα επεκταθούν και σε άλλους οικισμούς.
«Σε 4 χρόνια δεν θα μείνει ούτε ένα χωριό με καπνά χωρίς την δυνατότητα να ποτίζουν οι καπνοπαραγωγοί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. πρόεδρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: