Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

Αντί να φέρουν ο ασθενοφόρο στις Σάπες μετακινούν και τους λίγους γιατρούς που έμειναν στο κέντρο υγείας ΣαπώνΠερίεργα πράγματα συμβαίνουν τελευταία σε βάρος του Κέντρου Υγείας Σαπών και κατ’ επέκταση των κατοίκων μιας ολόκληρης περιοχής 30.000 κατοίκων.
Αντί λοιπόν οι αρμόδιοι να φέρουν το ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Σαπών προχωρούν σε μετακινήσεις των ελάχιστων πλέων ιατρών, στο Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης για κάλυψη εφημεριών.
Είναι λογικό και αναγκαίο να καλυφθούν οι ανάγκες σε ιατρικό προσωπικό στη Σαμοθράκη και αυτό το στηρίζουμε όλοι.

Όχι όμως με αυτόν τον τρόπο και ιδιαίτερα από ένα αποδυναμωμένο, αποδεκατισμένο και πλήρως υποβαθμισμένο Κέντρο Υγείας όπως το Κέντρο Υγείας Σαπών, το οποίο ομοίως με αυτό της Σαμοθράκης χρειάζεται και το ίδιο ενίσχυση.
Για τον λόγο αυτό η επιτροπή γιατρών Κ.Υ. Σαπών εξέδωσε ανακοίνωση η οποία έχει ως εξής:
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΙΑΤΡΩΝ
ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΣΑΠΩΝ ΡΟΔΟΠΗΣ
Εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι της περιοχής
Η κατρακύλα και η υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας δεν έχει τελειωμό. Σας ενημερώνουμε ότι τη στιγμή που στο Κέντρο Υγείας  τα κενά σε προσωπικό είναι μεγάλα,  ο Διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης, με απόφασή του στις 24/03/2017, μετακινεί ιατρικό προσωπικό για κάλυψη εφημεριών στο Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης. Οφείλουμε ως γιατροί του Κέντρου Υγείας να ενημερώσουμε  το λαό της περιοχής ότι η παραπάνω απόσπαση γιατρού θα  οδηγήσει την κατάσταση λειτουργίας του Κέντρου Υγείας  σε οριακό σημείο, με  αρνητικές συνέπειες  στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών  των ασθενών στο Κέντρο Υγείας.
Βάσει της απόφασης της γενικής συνέλευσή μας (Τετάρτη 5 Απριλίου 2017) οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Σαπών:
 Καλούμε  το Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας  να σταματήσει εδώ και τώρα τις αποσπάσεις  γιατρών του Κέντρου Υγείας  στη Σαμοθράκη και δηλώνουμε ότι παλεύουμε να μη γίνει καμία παραπέρα αποδυνάμωση της στελέχωσης του προσωπικού του κέντρου υγείας, καμία μείωση του αριθμού των γιατρών που εφημερεύουν.
 Δηλώνουμε ότι συνένοχοι στο έγκλημα σε βάρος της υγείας του λαού δεν θα γίνουμε.  Να αναλάβει η 4η Υγειονομική Περιφέρεια  στο ακέραιο την ευθύνη για οποιαδήποτε κατάσταση προκύψει από έλλειψη γιατρών.
 Η παρούσα ανακοίνωση κοινοποιείται στο Δήμο Μαρώνειας-Σαπών, στους τοπικούς φορείς αλλά και στα τοπικά ΜΜΕ, με σκοπό την παρουσίαση της αλήθειας, η οποία ελπίζουμε να σταθεί σανίδα σωτηρίας του Κέντρου Υγείας της περιοχής μας, ζητώντας από τη διοίκηση του Δήμου και τους τοπικούς φορείς να σταθούν στο πλευρό μας  στο δίκαιο αγώνα μας,  ενημερώνοντας τους συμπολίτες μας για την τραγικότητα των καταστάσεων.
Σάπες, Παρασκευή 6 Απριλίου 2017
  Επιτροπή Ιατρών Κέντρου Υγείας
Σαπών Ροδόπης

Δεν υπάρχουν σχόλια: