Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Διακρατική συνάντηση του Ευρωπαϊκού προγράμματος κινητικότητας μαθητών Erasmus plusTo ΚΠΕ Μαρώνειας, σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Διεύθυνση
Α’/θμιας και Β’/θμιας Εκπ/σης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, διοργανώνουν πενταήμερη διακρατική  συνάντηση στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus plus με τίτλο: «School without walls», την Δευτέρα 27 Μαρτίου έως την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017.
Το πρόγραμμα έχει ως κύριο αντικείμενο την ανταλλαγή καλών πρακτικών, στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση των μαθητών και εκπαιδευτικών, ως χρήσιμου εργαλείου στη μαθησιακή διαδικασία, για την πρόληψη της σχολικής διαρροής.

 Πρόκειται για την δεύτερη διακρατική συνάντηση, με τη συμμετοχή 50 εκπαιδευτικών και μαθητών από 4 χώρες εταίρους του προγράμματος (Ελλάδα-Πολωνία-Ρουμανία-Τουρκία).
Το ΚΠΕ Μαρώνειας, μέσα από ειδικές δράσεις Περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, όπως πεζοπορία σε αστικά, μυθολογικά και ορειβατικά μονοπάτια στην αρχαία Ισμάρα, orienteering στον οικισμό της Μαρώνειας, υπαίθριες δραστηριότητες στο Υγροτοπικό πάρκο ΑΜΑΘ , προγράμματα μουσειακής αγωγής στο αρχαίο θέατρο κ.α, θα κινητοποιήσει περιβαλλοντικά τους εκπροσώπους των φιλοξενούμενων χωρών, θέτοντας συγχρόνως στη διάθεσή τους εργαλεία αειφορικής εκπαίδευσης.
Η Υπεύθυνη του Erasmus plus  για το ΚΠΕ Μαρώνειας, κα  Έφη Δούπα, εύχεται σε όλους τους επιμορφούμενους, μια ευχάριστη και φιλόξενη διαμονή στο Νομό Ροδόπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: