Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Σαπών: Ένας θεσμός που συνέβαλλε και στην ανάπτυξη-δημιουργία στελεχιακού δυναμικού για την περιοχή.



Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Σαπών ήταν μέσα στα 5 πρώτα Δημοτικά Συμβούλια Νεολαίας σε όλη την Ελλάδα.
Δημιουργήθηκε το έτος 1996 με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαπών και συμπεριλήφθηκε στον κανονισμό λειτουργίας του.
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας προσκαλούνταν και συμμετείχε με δικαίωμα λόγου στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Σαπών ενώ τα μέλη του μετείχαν σε διάφορες επιτροπές, αποστολές, συνέδρια και διοργανώσεις.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την ανανέωση της σύνθεσής του, στα τέλη Φεβρουαρίου του 1997, επιχειρούμε μια αναφορά στο θεσμό και τα πρόσωπα.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας στις Σάπες εκτός από ότι ήταν ένας πρωτοποριακός θεσμός για την εποχή και την περιοχή (το πρώτο στην ΑΜΘ), ήταν ένα μέσο έκφρασης και συμμετοχής της νεολαίας του δήμου, ήταν ένα δυναμικό και διεκδικητικό όργανο της νέας γενιάς για θέματα και αιτήματα που την αφορούσαν.
Παράλληλα όμως τώρα που πέρασαν αρκετά χρόνια από την ίδρυσή του διαπιστώνεται πλέον ότι ήταν και ένας θεσμός που έδινε εκτός των άλλων τη δυνατότητα ανάδειξης αξιόλογου στελεχιακού δυναμικού για την περιοχή.
Διαβάζοντας τα ονόματα που θα παραθέσουμε παρακάτω από τη σύνθεση του Δ.Σ. νεολαίας του έτους 1997 θα βρει κανείς ανάμεσά  τους διατελέσαντες κατόπιν πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου, διατελέσαντες δημοτικούς συμβούλους, προέδρους και μέλη φορέων και συλλόγων, στελέχη της δημόσιας διοίκησης καθώς και ιδιώτες επιχειρηματίες και επαγγελματίες.
Αναλυτικά η σύνθεση του Δ.Σ. νεολαίας έτους 1997 ήταν η εξής:
Χριστακάκης Βασίλης, Βεζιρίδης Θεόδωρος, Μπεκιαρίδης Γιώργος, Καμπανίδου Λίζα, Κοτσαμπασίδης Μηνάς, Μπεκιαρίδου Νατάσα, Αντωνιάδου Εύη, Παπαδοπούλου Εύη, Γιαννακόπουλος Δημήτριος, Μουσταφά Αμέτ, Μεχμέτ Ερδάλ, Μουατζήρ Μπιλάλ, Καζατζίδης Χαράλαμπος, Αρζγιάννη Μαρίνα, Τζανίδης Πλάτων, Κουκουζέλη Σοφία, Μπιτζίδης Δημήτριος, Ρεφειάδου Όλγα, Κασσέρη Ντίνα, Μουρελάτου Σταμούλα, Σταυρίδης Βασίλης, Κενανίδης Δημήτρης, Κολάκης Βασίλης, Ζαμπογιάννη Αριάδνη, Ευκαρπίδης Νίκος, Παπαδόπουλος Κώστας, Τζανίδης Νίκος, Μπαξεβάνης Ματθαίος και Χαφούζ Ερτζάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: