Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Κινητοποιήσεις μαθητών στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Σαπών για να μην χαθεί η χρονιά



Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προχώρησαν αυτές τις μέρες οι μαθητές των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας της χώρας προκειμένου να καλυφθούν όλες οι κενές θέσεις των εκπαιδευτικών, να ξεκινήσουν κανονικά τα μαθήματα και να μην χαθεί η σχολική χρονιά για τους ίδιους.

Ο λόγος που οδηγήθηκαν σε αυτού του είδους τις διεκδικήσεις οι μαθητές των ΣΔΕ έχει να κάνει με την καθυστέρηση τοποθέτησης καθηγητών, αφού ακόμη μέχρι και σήμερα δεν έχουν ολοκληρωθεί πλήρως οι διαδικασίες.
Συγκεκριμένα στο ΣΔΕ Σαπών αυτή την περίοδο διδάσκουν 3 καθηγητές ενώ θα έπρεπε να υπηρετούν τουλάχιστον 10.
Αξίζει να σημειωθεί πως ούτε το θέμα της καθαριότητας έχει επιλυθεί αφού το σχολείο της πόλης μας παραμένει χωρίς καθαρίστρια, παρότι αριθμεί 50 μαθητές και στις 2 τάξεις.
Εκείνο τονίζουν με έμφαση οι εκπαιδευόμενοι, οι οποίοι είναι όλοι κάτοικοι της επαρχίας Σαπών , είναι η ανάγκη για στήριξη του θεσμού του ΣΔΕ από τους κατοίκους και ιδιαίτερα τους τοπικούς φορείς.
Στήριξη από τους συλλόγους, στήριξη από τους δήμους, στήριξη από την περιφέρεια, στήριξη από τους βουλευτές.
Μια στήριξη που δεν έχει να κάνει μόνο με την δική τους μαθησιακή διαδικασία, αλλά και με την συνολικότερη εκπαιδευτική μορφωτική και κοινωνική πορεία ολόκληρης της επαρχίας Σαπών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: