Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΑΠΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΣΤΟ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΑΠΩΝ




Σας ανακοινώνουμε ότι στο Μειονοτικό Σχολείο Σαπών, από τα μέσα Μαρτίου 2017, θα λειτουργήσει το γνωστό πρόγραμμα εκπαίδευσης παιδιών της μουσουλμανικής μειονότητας.
Το πρόγραμμα είναι μια πολύχρονη προσπάθεια για τη βελτίωση της εκπαίδευσης των παιδιών της μουσουλμανικής μειονότητας. Οι δάσκαλοι που αναλαμβάνουν τα μαθήματα είναι επιμορφωμένοι και το Πανεπιστήμιο που έχει αναλάβει το Πρόγραμμα παρακολουθεί συνεχώς την εξέλιξη των μαθημάτων.
Στόχος των μαθημάτων είναι τα παιδιά να μπορούν να μιλούν και να γράφουν ελληνικά και για το σκοπό αυτό αξιοποιούνται εξωσχολικά βιβλία που τους προκαλούν το ενδιαφέρον καθώς και ηλεκτρονικοί υπολογιστές.
Το πρόγραμμα συνέβαλε αποφασιστικά  στις μεγάλες εκπαιδευτικές αλλαγές που παρατηρούνται στην εκπαίδευση της μειονότητας. Η σχολική διαρροή από την υποχρεωτική εκπαίδευση μειώθηκε τουλάχιστον στο μισό, ενώ σε όλες τις εκπαιδευτικές  βαθμίδες η συμμετοχή των παιδιών της μειονότητας αυξήθηκε θεαματικά. Επίσης πολλαπλασιάστηκε ο αριθμός εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Το πρόγραμμα θα είναι εβδομαδιαίο, κάθε Σάββατο πρωί για 3 ώρες, στο χώρο του Μειονοτικού Σχολείου και θα κρατήσει μέχρι και τον Ιούλιο.
Στα μαθήματα μπορούν να γραφτούν παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού σχολείου. Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να παραδώσουν τις αιτήσεις έως και 3 Μαρτίου στο Μειονοτικό Σχολείο Σαπών, από το οποίο μπορείτε να πάρετε τις απαραίτητες πληροφορίες (τηλ.2532022938).

Δεν υπάρχουν σχόλια: