Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Στα πρότυπα άλλων περιοχών- Απολύτως εφικτή η επαναλειτουργία του ασθενοφόρου στις Σάπες



Είναι προφανές αλλά πλέον και αποδεδειγμένο ότι αυτά που γράψαμε κατά καιρούς για δημιουργία βάσης του ΕΚΑΒ στις Σάπες και για την επαναλειτουργία του ασθενοφόρου δεν είναι καθόλου ανέφικτα.

Προφανώς γιατί αυτό λέει η κοινή λογική και αποδεδειγμένα γιατί έτσι ακριβώς κινήθηκε η 5η ΔΥΠΕ σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ για την λειτουργία ασθενοφόρων σε Κέντρα Υγείας της Θεσσαλίας.
Μετά από συμφωνία για κοινή δράση μεταξύ των διοικήσεων του ΕΚΑΒ και της 5ης ΥΠΕ, ήδη τους τελευταίους μήνες προχώρησε στη δημιουργία και λειτουργία Βάσεων του ΕΚΑΒ, στο Κέντρο Υγείας Μουζακίου, στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας, στα Κέντρα Υγείας Τυρνάβου και Φαρσάλων, ενώ ο σχετικός μεσοπρόθεσμος σχεδιασμός περιλαμβάνει και το Κέντρο Υγείας Αγιάς.
Στόχος αυτής της συνεργασίας είναι η βελτίωση των υπηρεσιών προς τους πολίτες, τόσο των Κέντρων Υγείας όσο και του ΕΚΑΒ, η αποτελεσματικότερη και αμεσότερη αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών, καθώς και η ορθολογικότερη κατά το δυνατόν αξιοποίηση ανθρώπινου δυναμικού, καθώς και στη μείωση εξόδων μέσω οικονομίας κλίμακος.
Ήδη η 5η ΥΠΕ μέχρι σήμερα έχει παραχωρήσει στο ΕΚΑΒ, τέσσερα ασθενοφόρα που υπήρχαν στη διάθεση της και τα οποία είχε εφοδιαστεί μέσω του ΕΣΠΑ, καθώς και άλλα οχτώ ασθενοφόρα.
Ύστερα και από αυτό δε χωράει καμιά δικαιολογία από τη διοίκηση της 4ης ΔΥΠΕ όπου υπάγεται υγειονομικά η περιοχή μας, αλλά ούτε και από την διοίκηση του ΕΚΑΒ της Θράκης, για το θέμα του ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας Σαπών.
Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, με την ίδια μέθοδο, αλλά και με την ίδια ευελιξία θα μπορέσει να αποκτήσει σε μόνιμη βάση ένα ασθενοφόρο μια ολόκληρη περιοχή 35.000 κατοίκων.
Τι περισσότερο να απαιτήσει ο κόσμος και τι περισσότερα να γράψουμε εμείς σαν εφημερίδα, τα πράγματα φαίνονται από μόνα τους.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: