Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Απαραίτητη η λειτουργία Κέντρων Γειτονιάς στο δήμο Μαρωνείας - Σαπών



Στην ενίσχυση των δημοτικών σχολείων με επιπλέον βάρδιες εκπαιδευτικών από τις 4 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα κει μέχρι τις 10 μ.μ, αναφέρθηκε πρόσφατα η Θεανώ Φωτίου.
Η Αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας εξήγησε ότι με τον τρόπο αυτό τα δημόσια σχολεία θα λειτουργούν ως κέντρα γειτονιάς με στόχο να γίνουν πόλος έλξης στο πλαίσιο της ενισχυτικής διδασκαλίας και της απόκτησης άλλων γνώσεων για τους μαθητές.

Τα κέντρα γειτονιάς θα έρθουν να ενισχύσουν το ρόλο του «ανοικτού σχολείου» κάτι που σημαίνει ότι τα σχολεία  θα παραμένουν ανοικτά και μετά το πέρας του σχολικού ωραρίου, για εκδηλώσεις καλλιτεχνικές, αθλητικές, εκπαιδευτικές, που θα απευθύνονται και στους γονείς.
Η υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος θα γίνει και με τη στήριξη των δημοτικών αρχών και ο τρόπος που θα επιτευχθεί αυτό θα είναι η μεταφορά των ΚΔΑΠ εντός των δημοτικών σχολείων αλλά και του προσωπικού που θα μεταφερθεί μέσω των ανανεώσεων των συμβάσεων τους.
Σύμφωνα με την κ. Φωτίου ανέφερε ότι ο σχεδιασμός του υπουργείου μαζί με το υπουργείο Παιδείας είναι τα παιδιά να μένουν στο ολοήμερο σχολείο ως τις 4 μμ και στη συνέχεια να πηγαίνουν στα ΚΔΑΠ, τα οποία πλέον θα λειτουργούν μέσα στα σχολεία.
Σαφώς και πρόκειται για έναν πρωτοποριακό και πολύ χρήσιμο θεσμό, ιδιαίτερα δε για τις κοινωνίες με τα χαρακτηριστικά που διακρίνουν την κοινωνία των Σαπών.
Είναι ένας θεσμός άκρως απαραίτητος για την περιοχή μας.
Σε συνδυασμό με την λειτουργία εδώ διαπολιτισμικών σχολείων και με βάση τις μεγάλες ανάγκες του δήμου μας αλλά και τα κίνητρα που πρέπει να δοθούν στους κατοίκους της επαρχίας μας, επιβάλλεται οπωσδήποτε να λειτουργήσει και να αξιοποιηθεί αυτός ο θεσμός στις Σάπες και ευρύτερα στο δήμο Μαρώνειας Σαπων.
Όσο είναι ακόμη νωρίς κάνουμε την επισήμανση και εφιστούμε την προσοχή κάθε αρμοδίου για να μην χαθεί μια τέτοια ευκαιρία για την επαρχία μας.
Κέντρα γειτονιάς στο δήμο Μαρωνείας Σαπών σημαίνει εκτός των άλλων περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες στους μαθητές και τις οικογένειες του δήμου μας.
Ας οργανωθεί και ας κινηθεί δυναμικά προς αυτή την κατεύθυνση κάθε υπεύθυνος : δήμος, σχολικές επιτροπές, σύλλογοι γονέων, διευθύνσεις σχολείων… άπαντες!
Δεν πρέπει καμία ευκαιρία να πάει χαμένη από δω αι πέρα για την περιοχή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: