Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Ελευθεριαδου Βουλα Υπ Βουλευτής Ν Ροδόπης: «Απαιτείται άμεση λύση από τον ΕΟΠΥΥ στο θέμα των συμβάσεων με τους θεραπευτές ειδικής αγωγής»Σε αδιέξοδο έχει οδηγήσει η άρνηση του ΕΟΠΠΥ να συνδιαλεχτεί με τους θεραπευτές ειδικής αγωγής σχετικά με το θέμα των συμβάσεων τους.

Ήδη από τις 25/01/2017 έχει παρέλθει η προθεσμία παράτασης για τη δικαιολόγηση των δαπανών. Δεδομένου ότι κανείς από τους θεραπευτές της  Ροδόπης δεν δέχεται να υπογράψει συμβάσεις, τα παιδιά που χρήζουν θεραπείας έχουν μείνει χωρίς ασφαλιστική κάλυψη.
Την κατάσταση αυτή επιδεινώνει  και το γεγονός της μη ύπαρξης κρατικών φορέων που θα μπορούσαν να απευθυνθούν τα παιδιά.
Στην προσπάθεια εύρεσης μίας λύσης, η κα. Ελευθεριάδου, μετά την επίσκεψη  αντιπροσωπείας Λογοθεραπευτών της Κομοτηνής στο γραφείο της , αποτελούμενη από την κα. Χριστίνα Ηλιάδου, κα. Γκλαβάνη Δήμητρα, κα. Ντίνα Αθανασία και κ. Μουρατίδη Σαμψών, οι οποίοι της έθεσαν τα σχετικά ζητήματα, επικοινώνησε με τους υπεύθυνους του τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, τόσο σε κοινοβουλευτικό όσο και σε κομματικό επίπεδο, και ζήτησε την επικέντρωση τους στην επίλυση του ζητήματος, ιδιαιτέρως σε έναν ακριτικό Νομό, όπως η Ροδόπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: