Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΓΕΛΔΕ ΣΑΠΩΝ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+



Το σχολείο μας για την περίοδο 2015-2017 εγκρίθηκε και συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus plus με τίτλο: «Grenzen überwinden?! Das Ende des Kalten Krieges und dessen Auswirkungen im europäischen Kontext-gestern-heute-morgen» (= Ξεπερνώντας  σύνορα;! Το τέλος του Ψυχρού Πολέμου στα Ευρωπαϊκά Συμφραζόμενα-χτες- σήμερα- αύριο), σε συνεργασία με άλλα δυο σχολεία, ένα από την πόλη Bad Essen της Γερμανίας και ένα από την πόλη Harderwijk της Ολλανδίας.

Για το σκοπό αυτό την περίοδο από 12 έως 15 Δεκεμβρίου 9 μαθήτριες του ΓΕΛΔΕ Σαπών και τρεις εκπαιδευτικοί βρέθηκαν στην πόλη Bad Essen της Κάτω Σαξονίας στη Γερμανία στη συνέχεια της εξέλιξης του προγράμματος. Παράλληλα με την τριμερή εργασία τους, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τις πόλεις Osnabrϋck και Hamburg και να γνωρίσουν την περιοχή της Κάτω Σαξονίας.
Το Γυμνάσιο του Bad Essen είναι ένα μεγάλο σχολείο με περίπου 1100 μαθητές και 100 καθηγητές. Είναι ένα Ευρωπαϊκό σχολείο, έχει δηλαδή σαν βασικό σκοπό του την ανταλλαγή μαθητών με άλλα σχολεία της Ευρώπης. Μαθητές ηλικίας 10-18 ετών φοιτούν εκεί.
Οι εργασίες των μαθητών είχαν ως βασική θεματολογία: «πως φαντάζομαι την Ευρώπη μετά από 25 χρόνια». Τα παιδιά μέσα από το διαδίκτυο, αφίσες αλλά και κείμενα προσπάθησαν να φανταστούν και να αποτυπώσουν τη θεματική του προγράμματος.
Να σημειωθεί πως τον Ιούνιο εκπαιδευτικοί από τις άλλες δύο χώρες θα φιλοξενηθούν στις Σάπες προκειμένου να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα και να γίνει η τελική αξιολόγησή του.


Δεν υπάρχουν σχόλια: