Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Τι δεν καταλαβαίνουμε καλά στη Ροδόπη;



Και ενώ στον νομό Έβρου από τον περασμένο Αύγουστο υπάρχουν ισχυρές παρεμβάσεις και διεργασίες για την αποτροπή κατασκευής διοδίων στη Μέστη, στο νομό Ροδόπης τα πράγματα έως και σήμερα είναι πιο χαλαρά και πιο χλιαρά.
Στο νομό μας εκτός από τις επιστολές του δημάρχου Σαπών και τις ΟΒΕΣ, το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Μαρωνείας Σαπών και τη συμμετοχή φορέων σε συσκέψεις , την λεκτική έκφραση αντιρρήσεων στα διόδια και κάποιες άλλες λίγες παρεμβάσεις  δεν έγινε τίποτα άλλο πιο δυναμικό, πιο ουσιαστικό και πιο αποτελεσματικό που θα μπορούσε αν όχι να ανατρέψει τουλάχιστον να αλλάξει την όλη κατάσταση.

Πιθανόν γιατί μάλλον κάτι δεν καταλάβαμε ακόμη εδώ στη Ροδόπη και ιδιαίτερα στην περιοχή των Σαπών.
-Δεν καταλάβαμε φαίνεται ότι τα διόδια της Μέστης θα απομονώσουν την περιοχή μας ακόμη περισσότερο.
-Δεν καταλάβαμε πιθανόν ότι θα αυξηθεί το κόστος μετακινήσεων εμπορευμάτων και προσώπων.
-Δεν καταλάβαμε μάλλον ότι τα συγκεκριμένα διόδια θα αποτελέσουν τροχοπέδη στην ανάπτυξη της περιοχής μας.
-Δεν καταλάβαμε ότι θα υποβαθμιστεί ακόμη περισσότερο και θα πληγεί ανεπανόρθωτα η οικονομία του δήμου Μαρωνείας Σαπών.
-Δεν καταλάβαμε κατά πάσα πιθανότητα ότι με τα διόδια θα υπάρξει οπισθοδρόμηση για τη Μαρώνεια και για ολόκληρη την παραλιακή ζώνη της ΝΑ Ροδόπης.
-Δεν καταλάβαμε ότι και η πρόσβαση στην υγεία θα γίνει ακριβότερη αφού για να μεταβούμε στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης θα επιβαρυνόμαστε και με διόδια.
-Δεν καταλάβαμε τέλος ότι θα γυρίσουμε 20 χρόνια πίσω και θα κυκλοφορούμε με κινδύνους και καθυστερήσεις από την εθνική οδό.
Ας καταλάβουμε όλοι οι Ροδοπίτες ότι το μέλλον του τόπου μας με τα διόδια διαγράφετε ακόμη πιο δυσοίωνο και ας δράσουμε αντιδρώντας αναλόγως…!

Δεν υπάρχουν σχόλια: