Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Ο αγώνας κατά των διοδίων πρέπει να είναι άμεσος, μαζικός και δυναμικός



Όπως έγινε αντιληπτό και από την πρόσφατη συνάντηση των φορέων Ροδόπης-Έβρου με τον πρώην πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ και σημερινό υφυπουργό κ. Πιτσιόλα, τα πράγματα στο τόσο σοβαρό αυτό ζήτημα δεν είναι καθόλου ευνοϊκά για την περιοχή μας.
Ο κ. Πιτσιόλας δεν δεσμεύτηκε για τίποτα, εξέφρασε κάποιες γενικές απόψεις και θέσεις, ενώ η δημοπρασία για την κατασκευή των διοδίων θα γίνει στις 22 Νοεμβρίου 2016 με προθεσμία κατασκευής του έργου, 6 μήνες.

Από αυτή και μόνο την εξέλιξη εξάγονται κάποια σοβαρά συμπεράσματα:
- Ο διαγωνισμός για τα διόδια είναι διεθνής και αν πραγματοποιηθεί τελικά , δεν θα μπορεί να ακυρωθεί.
- Αφού υπάρχει προκήρυξη και μελέτη, υπάρχει και οροθέτηση του έργου άρα δεν α μπορεί μετά την κατοχύρωση του διαγωνισμού και την ανάδειξη του αναδόχου να αλλάξει ο χώρος κατασκευής τους.
Ύστερα και από αυτά τα περιθώρια που απομένουν στους φορείς και την κοινωνία της Θράκης, ιδιαίτερα της Ροδόπης και του Έβρου δεν είναι πολλά.
Για αυτό απαιτούνται άμεσα μαζικές, δυναμικές και πολύ καλά οργανωμένες κινητοποιήσεις σε όλα τα επίπεδα.
Απαιτούνται επαφές και συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς πολύ πριν τις 22 Νοεμβρίου και φυσικά χρειάζεται ενότητα και συστράτευση όλων, ανεξαρτήτου κόμματος, ιδεολογίας, γεωγραφικής προέλευσης, επαγγέλματος, ιδιότητας και θέσης.
Ενότητα και συστράτευση σε όλα τα επίπεδα και όλων, γιατί από τις συνέπειες των διοδίων δεν θα εξαιρεθεί κανείς.
Θα τις υποστούμε όλοι οι κάτοικοι της Θράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: