Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

"Παρουσίαση του βιβλίου του Ευρ. Στυλιανίδη στο Σύλλογο Κωνσταντινουπολιτών"Στους Κωνσταντινουπολίτες της Αθήνας, στο ιστορικό κτήριο που εγκαινίασε ο Ε. Βενιζέλος στην Καλλιθέα, παρουσιάστηκε το βιβλίο του Δρ. Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη με τίτλο "Θράκη: το επόμενο βήμα..." των εκδόσεων ΜΙΝΩΑΣ.
Την εκδήλωση χαιρέτισαν δια του βουλευτή Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Καΐσα ο πρόεδρος της Βουλής κ. Βούτσης και ο Γενικός Γραμματέας της Π.Ε. της Νέας Δημοκρατίας κ. Λ.  Αυγενάκης.

Για το βιβλίο παρέμβαση έκαναν ο πρόεδρος της Ένωσης Κωνσταντινοπολιτών κ. Βασιαγεώργης και ο Αν. Καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Αγγ. Συρίγος, ο οποίος τόνισε ότι "ο Ευριπίδης Στυλιανίδης ως πολιτικός αλλά και ως συγγραφέας "έφερε" τη Θράκη στην Αθήνα, σοκάροντας όσους μέχρι σήμερα αδιαφορούσαν....".
Για τη Θράκη μίλησε ο συγγραφέας Ευρ. Στυλιανίδης, παρουσιάζοντας την γεωπολιτική της αξία, την ανοιχτή της κοινωνία, τα φυσικά και επίκτητα επενδυτικά κίνητρα της περιοχής, λέγοντας αλήθειες για τα λάθη και τις παραλείψεις της Ελληνικής πολιτείας.
Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, κ. Β. Λεβέντης, οι βουλευτές Έβρου Τ.  Δημοσχάκης και  Σερρών Κ. Καραμανλής, ο πρ. Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σ. Ιωαννίδης, οι εξειδικευμένοι στα Ελληνοτουρκικά Πρέσβεις (ε.τ.) Κακλίκης, Αλεξανδρής και Πλατής, εκπρόσωποι φορέων και άλλων συλλόγων και πλήθος κόσμου και νεολαίας.
Συγκινητική ήταν η παρουσία στο ακροατήριο καθηγητών του συγγραφέα από τα σχολικά και φοιτητικά του χρόνια. Του Κωνσταντινουπολίτη φιλολόγου κ. Κ. Κωνσταντινίδη από το Λύκειο Κομοτηνής και του ομότιμου Καθηγητή Ιδιωτικού Διεθνούς Δικαίου της Νομικής Κομοτηνής κ. Ι. Βούλγαρη, οι οποίοι αναφέρθηκαν στους εθνικούς και κοινωνικούς του αγώνες του Ευριπίδη Στυλιανίδη ως νεολαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: