Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης 3 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις συνολικά 31 μη νόμιμους μετανάστες



Συνελήφθησαν χθες και σήμερα (14 και 15-11-2016), στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, από αστυνομικούς των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου και Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, τρεις (3) διακινητές, ένας 55χρονος υπήκοος Γεωργίας, ένας 37χρονος υπήκοος Αλβανίας και ένας 22χρονος ημεδαπός, διότι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά τριάντα έναν (31) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν.


Στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου, συνέλαβαν τον 37χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, είκοσι τρεις (23) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους άλλους δύο δράστες, διότι εντόπισαν τον 55χρονο να οδηγεί Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο και να λειτουργεί ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 22χρονος, με το οποίο μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες. 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ο 22χρονος οδηγός του οχήματος με το οποίο μετέφεραν τους οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες, δεν υπάκουσε σε σήμα στάσης των αστυνομικών, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από αυτούς. 

Λίγο πιο κάτω, ο δράστης τελικά ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς.

Συνολικά κατασχέθηκαν 2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, 1 Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, το χρηματικό ποσό των 290 ευρώ και 5 κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησαν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου και Σαπών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: