Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Συνάντηση του βουλευτή Ιλχάν Αχμέτ με τον διοικητή του Νοσοκομείου ΚομοτηνήςΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ: «Ακέραια η ευθύνη των τοπικών πολιτικών παραγόντων για το ναυάγιο της υπόθεσης “Νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής”»  
·        Συνάντηση με το νέο διοικητή Γιώργο Φιλιππίδη 
                                                       

Με το νέο διοικητή του νοσοκομείου Κομοτηνής, Γιώργο Φιλιππίδη συναντήθηκε ο βουλευτής Ροδόπης από το Ποτάμι, Ιλχάν Αχμέτ, κατόπιν επιθυμίας του πρώτου για ενημέρωση με την ανάληψη των νέων του καθηκόντων.
Ο κ. Ιλχάν Αχμέτ τόνισε προς το νέο διοικητή του νοσοκομείου Κομοτηνής ότι θα συνδράμει τις προσπάθειές του για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες της Ροδόπης, ενώ τόνισε ότι θα εντείνει την πίεσή τους προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την στελέχωση με ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του αποδεκατισμένου νοσηλευτικού ιδρύματος του νομού μας.
Ο βουλευτής Ροδόπης τόνισε προς τον κ. Φιλιππίδη ότι βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με το σύλλογο εργαζομένων του νοσοκομείου Κομοτηνής και τον ενθάρρυνε να κινηθεί άμεσα προς το υπουργείο και την κεντρική κυβέρνηση για την ανάδειξη της κατάστασης που επικρατεί στο νοσοκομείο, χωρίς κομματικές σκοπιμότητες και περιττές ωραιοποιήσεις που δεν συνάδουν με την τρέχουσα πραγματικότητα.
Παράλληλα, ο κ. Ιλχάν Αχμέτ ζήτησε να μην εγκαταλειφτούν οι προσπάθειες, παρά την δυσμενή συγκυρία, για την ανέγερση ενός νέο νοσοκομείου στην Κομοτηνή, σημειώνοντας ότι η πολιτική ηγεσία του νομού Ροδόπης που χειρίστηκε το ζήτημα «Νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής», φέρει τεράστια και ακέραια την ευθύνη για το ναυάγιο του εγχειρήματος.                         
Από την πλευρά του ο κ. Γιώργος Φιλιππίδης που ορίστηκε ως νέος διοικητής του νοσοκομείου Κομοτηνής, έχει να αντιμετωπίσει κενά σε όλες τις κατηγορίες του προσωπικού που αγγίζουν τα 70, σε ένα νοσηλευτικό ίδρυμα που εξυπηρετεί τις ανάγκες 120.000 πολιτών στο νομό Ροδόπης και βρίσκεται σε διαρκή 24ωρη εφημερία.
Εκφράζεται πάντως και από την πλευρά του νέου διοικητή η προσδοκία για την ενίσχυση του νοσοκομείου με προσλήψεις μόνιμων και επικουρικών γιατρών και για την κάλυψη των σημαντικών κενών σε νοσηλευτικό προσωπικό που θα επιφέρει βελτιώσεις στις συνθήκες εργασίας των ίδιων των εργαζομένων αλλά και στις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους ασθενείς. Σε ό,τι αφορά τις κτιριακές υποδομές, υπάρχει και για τον κ. Φιλιππίδη η προοπτική αξιοποίησης προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, ώστε να καλυφθεί η έλλειψη πόρων σε αυτή την χρονική συγκυρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: