Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ: «Ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλαν στην προσπάθεια κατάσβεσης των δασικών πυρκαγιών το τετραήμερο του δεκαπενταύγουστου»
Με αφορμή την εκδήλωση πέντε (5) δασικών πυρκαγιών μέσα στο τελευταίο τετραήμερο, 12 έως 15 Αυγούστου 2016 και την κατάσβεσή τους  από την συντονισμένη προσπάθεια όλων των Αρχών και ιδιαίτερα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ. Γιώργος Παυλίδης στέλνει ευχαριστήριο μήνυμα προς όλους όσους συνέδραμαν στην κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών.

Η Περιφέρεια ευχαριστεί ιδιαίτερα για την προσπάθεια την οποία κατέβαλε το Πυροσβεστικό Σώμα το τετραήμερο του δεκαπενταύγουστου,  με αποτέλεσμα την κατάσβεση των  αλλεπάλληλων πυρκαγιών οι οποίες σημειώθηκαν.
Συγκεκριμένα, στο Δωρικό του Έβρου στη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016, χρησιμοποιήθηκαν μηχανήματα της ΠΕ Έβρου τα οποία έφτασαν στη 01:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου. Στους Αντιφιλίππους της Καβάλας και στην Ξυλαγανή Ροδόπης, την Κυριακή 14 Αυγούστου 2016, χρησιμοποιήθηκε ελικόπτερο της Πυροσβεστικής,2 pzdl, 2 καναντέρ και μηχανήματα της ΠΕ Ροδόπης καθώς και των Δήμων Κομοτηνής και  Μαρωνείας- Σαπών. Στα Κύργια της Δράμας, όπου εκδηλώθηκε πυρκαγιά την ίδια μέρα, χρησιμοποιήθηκαν 2 pzdl, 1 καναντέρ, 1 ελικόπτερο, μηχανήματα της ΠΕ Δράμας και της ΠΕ Καβάλας, ενώ τη Δευτέρα 15 Αυγούστου δασική πυρκαγιά εκδηλώθηκε και στο Διδυμότειχο του Έβρου σε χορτολιβαδική έκταση.
          Ήταν  αξιέπαινη η προσπάθεια όλων των φορέων, η άμεση επέμβαση και γενικά η ταχεία παρουσία τους στα σημεία που εκδηλώθηκαν πυρκαγιές. Ιδιαίτερα συγχαρητήρια αξίζουν στον  Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ΑΜ-Θ κ. Βασιλειάδη Ιωάννη, καθώς και στους Διοικητές και τα στελέχη των κατά τόπους Μονάδων. Επίσης ευχαριστήρια στους εμπλακέντες πιλότους, στους Δημάρχους και τους Αντιδημάρχους των Δήμων Αλεξανδρούπολης και Διδυμοτείχου, Παγγαίου, Δοξάτου, Προσοτσάνης, Μαρωνείας- Σαπών και Κομοτηνής, καθώς και στους κατοίκους των περιοχών. Τέλος, ευχαριστούμε θερμά τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας , τα κατά τόπους Τμήματα και τις Διευθύνσεις Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας και όλους τους εθελοντές που συνέδραμαν στο έργο της κατάσβεσης υπό τον συντονισμό των χωρικών Αντιπεριφερειαρχών.
          Όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε το καλύτερο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: