Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Στη Θήβα το χορευτικό του Συλλόγου Ποντίων Σαπών



Το τριήμερο 23, 24 και 25 Αυγούστου το χορευτικό αλλά και συνοδοί από το Σύλλογο Ποντίων Σαπών «Τα Κασσιτερά» βρέθηκαν στην πόλη της Θήβας μετά από πρόσκληση του δήμου Θηβών και του Πολιτιστικού Συλλόγου Θήβας «ο Λάιος».
Σκοπός της επίσκεψης ήταν η συμμετοχή του τμήματος παραστάσεων του συλλόγου στα «πινδάρεια 2015» και ειδικότερα στο 1ο Φεστιβάλ παραδοσιακών Συγκροτημάτων.
Το πρώτο βράδυ η αποστολή του συλλόγου είχε την ευκαιρία να απολαύσει τη φιλοξενία των τοπικών συλλόγων «Λάιος», Καπαρελίου «ο Γαραθίας»  και των Σαρακατσάναίων Θήβας, με τους οποίους έστησαν στην πλατεία του οικισμού Καπαρέλι ένα όμορφο γλέντι με παραδοσιακούς χορούς.
Το πρωί της δεύτερης μέρας η αποστολή ξεναγήθηκε στην πόλη της Χαλκίδας όπου μάλιστα ορισμένα μέλη της αποστολής συναντήθηκαν με φίλους τους που μένουν εκεί.

Το βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο Μοσχοποδίου το χορευτικό του συλλόγου υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου κ. Στέλιου Νικολάου πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα των θεατών. Το χορευτικό συνόδεψαν οι μουσικοί Τάσος Παπαδόπουλος στη λύρα και Βασίλης Καραγιάννης στο νταούλι.
Με το πέρας της παράστασης αντηλλάγησαν αναμνηστικά δώρα μεταξύ του δημάρχου Θηβαίων κ. Σπυρίδωνα Νικολάου και τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Μαυρίδη Σάββα.
Την Τρίτη ημέρα η αποστολή του συλλόγου, πριν την αναχώρηση είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στην πόλη της Θήβας και να επισκεφθεί μεταξύ άλλων, τον ιστορικό ναό του Αγίου Λουκά του Ευαγγελιστή, το Αρχαιολογικό Μουσείο της Θήβας -το τμήμα του που είναι επισκέψιμο- την εμποροπανήγυρη ενώ σε προβολή στο πολιτιστικό κέντρο της πόλης μέσα από εικονική πραγματικότητα είχαν την ευκαιρία να πάρουν μια ιδέα από τη ζωή στην αρχαία Θήβα.
Το μεσημέρι η αποστολή πήρε το δρόμο της επιστροφής έχοντας αποκομίσει τις καλύτερες εντυπώσεις από τη φιλοξενία των φίλων μας από τη Θήβα ανανεώνοντας το ραντεβού για να ανταποδοθεί η φιλοξενία- κάποια στιγμή στις Σάπες και με την ικανοποίηση ότι εκπροσώπησε επάξια τον δήμο μας

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μια διόρθωση μόνο, ο λυράρης ονομάζεται Αναστάσιος Πετρόπουλος